Imorgon bär det iväg...

Till Arlanda alltså. Vid halv ett-tiden imorgon natt åker vi bil ner till Långtidsparkeringen Lindskrog. Planet går kl 7:05 Tisdag morgon. Och resfebern är på topp! Har gjort klart den sista packningen ikväll. Jenny o Max har varit här och druckit The o kaffe. Kenneth tankade upp bilen åt dem, eftersom de ska bo här i veckorna två, men ändå måste hem till katterna sina. Nu ska jag gå och knyta mig, är så himla tröööött, så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Har jobbat så mycket de senaste dagarna, så det är förmodligen därför jag varit så slut.
Har en sista arbetsdag kvar, imorron, men bara till klockan 14. Den känns inte så tung, för jag vet ju vad som snart väntar...

Godnatt på er! Och önska oss en bra resa.
Ciao Ciao!

Fy f*n vad segt

Är trött precis hela tiden, orkar inte göra mycket, fast vi skulle ju behöva packa och julpynta. Vi åker ju till Egypten om fyra dagar bara, och jag jobbar alla dagar fram till dess....Och Liam stackarn har dubbelsidig öroninflammation. Han har hållit mig och K vaken i två nätter, så egentligen är det ju inte så konstigt att man är helt slut.

Det ska bli så skönt att komma till värmen. Sola och bada, och bara koppla bort allt vad snö och kyla heter. Verkligen njuta och ladda alla batterier på fullt igen. Så är man hemma lagom till lön och jul igen. Härligt värre, visst?!

Nu lever barnen om, och det är dags att lägga dem, så man kan gå och lägga sig själv och bara slötitta på TV:n.

Ciao på er!



Visst är denna bild härlig. December-06, Liam var 7 månader och kröp i barren under granen. Han ser ut som om han blivit ertappad med handen i kakburken eller nåt. Helt förskräckt. *hihihi*

Godmorgon!

Efter en natt med liite sömn, känner jag ingen större lust att gå på jobbet. Liam är jättesjuk med hög feber, och har inte sovit  så bra inatt. Än har han ropat och velat att man ska bära in honom till våran säng, och efter ytterligare en stund, har han velat tillbaka till sin säng för att det blivit för varmt....ett riktigt yrsande  fram och tillbaka.

Det är tur man bara jobbar fem timmar idag, så man kan hem och vila sedan. Försöker göra det så mycket som möjligt inför resan till Egypten på Måndag natt...För jag är inte alldeles kry jag heller..

Jag fick tips om en rolig tävling på limbino som man kan anmäla sig till fram till 31 december, sen kommer finalerna.
Kika på den:

Tävling på Limbino

Jag valde den bärbara datorn, för avtalet jag har på min nuvarande går snart ut=)

Nä, nu måste jag pälsa på mig ordentligt för att gå ut i snön.
Ciao på er!

Precis tillbaka från morgonpromenaden med hundarna.

Det är riktigt härligt faktiskt när man väl kommer igång, men definitivt gruvsamt innan....
Nu jobbar jag hela helgen, hela veckan och nästa helg. Sen bär det av till Egypten, till sol och värme.
Hörde från min svärmor som ganska precis kommit från Hurghada, att det är ett högtryck där. Hoppas det är kvar när vi kommer ner:-)

De flesta julklapparna är färdigköpta. Julgardinerna har jag redan hängt upp. Så då är det bara ljusstackar och stjärnor som återstår. De får jag ta fram här i veckan.

Nu ska jag skynda mig att tvätta håret innan det är dags att kila på jobbet.
Ciao!

Är min blogg cool?

Nä förmodligen inte det minsta. Men det är inte min avsikt heller.

Men jag läste på startsidan av blogg esse om några "coola" bloggar som var utsedd av redaktören. Sen stod det "- din blogg kanske blir vald nästa gång"...Men det skulle jag då inte tro.

Min blogg är  inte det minsta glamorös- vilket inte är så konstigt när man skriver om sitt eget liv, vilket råkar vara ett Svenssonliv.

Min blogg är inte alltid positiv och upplyftande - Men hello, Thats life!

Min blogg är inte heller alltid spännande -Men det är Mitt liv!

En sak vet jag i alla fall - Min blogg är jävligt kul att skriva! Och för det mesta har jag en otrolig skrivlusta.

En av mina framtidsdrömmar när jag gick skolan, var att bli författare. Och nu kan jag säga att jag är en sorts författare. Så då antar jag att jag har förverkligat en dröm!

Är på tok för trött för att blogga idag...

Jobbet och griniga barn har sugit musten ur mig!
Återkommer imorron.

Shit vad jag känner mig lat idag...

Och så är de snart dags att gå på jobbet. Hmm undrar hur det ska gå....
Har inte gjort många knop till morgonen faktiskt. Bara gjort frukost åt mig och barnen, och sen suttit vid datorn och surfat runt lite. Barnen har redan hunnit titta på samma pippi-fiml som igår två gånger haha....När de kommer på att något är riktigt bra, kan de se samma hur många gånger som helst. En annan blir ju ganska less....

Nä, nu är de dags att ta på vinteroveraller och varma mössor, det är hela fyra minusgrader här idag. Och snön som kom för någon dag sedan ligger kvar på backen. Härligt.

Bon giorno!

Espresso och Pippi Långstrump

Jag sitter här vid min dator och dricker en nybryggd vaniljespresso. Barnen tittar på Pippi. Hela dagen idag har det varit stojjigt. Precis hela tvättberget är borta, Barnens och våran säng är renbäddade, det är undanplockat överallt. Såå skönt, men man blir trött.

Körde igång Metallicas S&M-skiva när jag höll på med tvätten, och barnen kom dundrande nerför trappen. De stod och dansade och diggade hur länge som helst. Verkar som de gillar Metallica precis som morsan=) De såg för härliga ut, man skulle haft en videokamera för att kunna spela upp när de blir si sådär en 20-30 år haha....

Nu sitter Spöket och dreglar i mitt knä, och låter som en båtmotor. Hundarna är ute på en långpromenad med husse, om än Gimli följde högst motvilligt med. Är precis som han bara vill gå promenader med mig. Och då behöver han aldrig trugas minsann=D

Jag tänkte passa på att ta ett träningspass medans det är lite lugnt här. Klockan 19:20 är det ett bra program på TV4 som jag inte vill missa: Kalla Fakta. Vår egen Annika Dahlqvist är med. Jag tror stenhårt på henne!! Go Annika!

Tjingeling på er!

Nyss hemkommen!

Idag har vi varit på akuten med Leja, för misstänkt öroninflammation. Turligt nog visade det sig "bara" vara örsprång.
Men ingen inflammation. Så nu är det  viktigt att vi använder näsdroppar, annars kan det utvecklas till öroninflammation. Och det vore högst olämpligt.

Efter Akuten, storhandlade vi på ICA. Sen for vi raka vägen ner till stugan för att kolla så ingen obehörig varit på den. Allt såg lugnt ut, inte ens några näbbmöss heheh.

Oxfile och potatis intog vi nu på eftermiddagen hos K:s pappa i Gnarp. Gott!
Nu sover barnen och jag har suttit och gjort prisjämförelser på kameror. Jag vill ha en ny som jag nämt tidigare. Fast som det är nu, går alla pengar till Egyptenresan. Det får bli ett senare projekt.
Men så här ser kameran ut som jag bestämt mig för;




Ingen systemkamera, men en med mycket bättre optisk zoom.
Canon SX 10 IS. Och det är heller inte direkt en kamera man stoppar i fickan, den väger 560 gr.

Nu ska jag äta lite morötter och tacodip. Om det finns några kvar=)
Schüss!

Plågat katt och tittat på Idol..

Min stackars katt har så himla mycket tovor, och hon tycker inte om när jag ska ta bort dem. Men det är nödvändigt ont. Tyvärr...Det känns mycket bättre för henne när hon slipper dem, men att få en katt att förstå det ...Hmm....

Idol är väl så där. Har inte tittat så mycket på programmet, men jag har ändå en favorit. Kevin helt klart! Tänk att sjunga på svenska när man bara varit i Sverige i nio månader. Det är riktigt bra gjort. Så det så!

Dessa smycken fick jag av min man idag. Bara så där....som en komplett överraskning=) Gissa om jag blev glad!







Denna bild knäppte jag genom fönstret igår. Tyckte solen sken så vackert. Och lägg märke till det minimala snötäcket. Det har helt regnat bort idag=(





Mammas ögonsten Chanel, Rottweilertik på snart ett år. Visst är hon stilig!

Nu börjar snart idol igen. Måste ju se hur utröstningen slutar, när man ändå har sett första halvan på programmet...
Imorgon ska vi på distriktsläkarmottagningen. Leja har öroninflammation IGEN. För tredje gången på 1½ månad. Helt sanslöst. Så här kan det ju inte få fortsätta helt enkelt. Fasen hon kan ju få nersatt hörsel. Och det är illa.
Nu ska jag gå och stoppa om henne igen. Stackars liten..
Bye bye  och Guten Abend!

Nu har jag tagit en vals med dammsugaren

Och skurat toaletten. Snacka om skitgöra;-)
Liam tömmer pottan själv för det mesta, och kan ju säga att det mesta hamnar knappast i toaletten utan runt omkring...
Men fortfarande har jag inte kommit mig för att ta tvättberget. Haha, inte första gången jag skrivit om detta tvättberg. Men det tycks bara växa och växa....men jag lovar mig själv detta: innan egyptenresan om snart bara två veckor, ska det vara borta !! Men tänk er....bara två veckor kvar till sol och värme. Hur underbart låter inte det!!!

Ciao så länge igen, nu ska jag gå ut och kolla posten.

vaknade med ett skratt.

Kommer fortfarande ihåg vad jag drömde. *hahaha*
Drömde att jag och Jenny och barnen var ute på äventyr. Vet inte riktigt vilken stad vi var i, men det var inte hemma. Så var vi in på ica och skulle handla lite ätbart. I kassan blev Jenny stoppad och fick följa med personalen, så hon bad mig att gå på apoteket och köpa kondomer.

Sagt och gjort jag letade upp apoteket, vilket var lite krångligt. Väl inne, hittade jag det jag skulle ha, plus några sandpappersfilar.
Men när jag ska betala, säger kassörskan : "har du åldern inne?" Jag tittar frågande på henne.
:"Jag behöver se din legitimation "
Jag kommer på att jag inte har den med mig, så jag får inte handla några kondomer. hahaha Snacka om tokig dröm. Sen när blev det åldersgräns på kådisar?

Sen vaknade jag. hahaha. Vad komiskt.
Just nu sitter jag och dricker te, har såå ont i min hals, så jag vräkte i honung i téet. Klockan är inte ens sju, men här är det full fart. Barnen tittar på "Rudolf med röda mulen". I detta hus är alla morgonpigga!

♥♥♥

Jag mår bättre idag iaf. Min förkylning tycks ha lättat lite grann, och det är skönt. Får se vad man ska göra idag.
Det där evinnerliga tvättberget vore nog inte helt fel att ta reda på hehe. Det bara växer och växer. Fast det är ju rena kläder i alla fall=)
Men först och främst ska jag gosa med barnen i soffan!
Ciao så länge!

Nyduschad!

Går runt med en handduksturban på huvudet och ska precis till att steka lax och koka potatis.
Familjen kommer hem om en timma. Är ju faktiskt lite konstigt att ingen mer än mig är hemma. Barnen brukar ju alltid vara hemma när jag är hemma. Och sjuk, det brukar jag i princip aldrig vara. Konstig dag, men det har varit riktigt skönt. Jag har bara latat mig hela dagen. Förutom att jag kört igång en tvättmaskin och hängt tvätt.
Lata mig ska jag fortsätta med resten av dagen med! Sitta i soffan och softa med barnen. K läre ska sitta och läsa vid datorn han. I vanlig ordning.
Ciao!

Jag är ingen sjusovare!

Fick världens chock nu när jag vaknade. Och inte kan jag skriva imorse heller. Klockan var 13:05!!!!!!
Har inte hänt på åratal att jag sovit så länge. Jag brukar ju vara uppe före tuppen.

Fast det klart är man sjuk så är man. Var tvungen att gå hem fråm jobbet igår vid lunch för jag hade feber. Tog en ipren men det hjälpte inte.

Och idag känner jag mig bara marginellt bättre...Ska njuta några timmar nu i vaket tillstånd att bara vara själv, innan familjen kommer hem.

(Och förresten, upptäckte att det snöat igen under de timmar jag sovit bort) Bild kommer!
Tjingeling!

Förkylningen har landat.

Länge har jag känt att den varit påväg. Men nu verkar det som den satt sig ordentligt. Äh tänker jag, det är bara att ta en Ipren och köra på. Sagt och gjort.
Man måste ju orka allt som ska göras ändå. Ingen tid att känna efter. Det får jag göra i eftermiddag när jag kommer hem från jobbet.
Nu ska jag väcka min son som fortfarande sover på söta örat,

Nybakt äppelpaj och hemlagad vaniljsås

Martha Stewart släng dig i väggen haha.
Känner mig inte alls huslig idag, har bara en grym huvudvärk, vilket inte är ovanligt, och ändå ställer jag mig och slänger ihop en äppelpaj. Så upptäcker jag att jag inte hade någon vaniljsås hemma, så då blev jag ju tvungen att åstadkomma en sådan med.

Men det gick riktigt bra, och det smakar mums! Barnen sitter och ber om mer=)

Igår såg jag på dokument inifrån, om barnuppfostran.
Det handlade om hur Sverige, och andra länder för den delen gått från aga och hårda uppfostringsmetoder till den  så kallade "fria uppfostran". Riktigt intressant var det. Och jag är ju lite skeptisk mot den fria fostran. Jag tror att barnen behöver gränser och regler. Det finns ju inga vuxna människor heller som inte vet att det faktiskt finns lagar o regler att följa. Att man inte beter sig hur som helst. Och man kan inte ge ett barn en vuxens ansvar heller. För det är det man gör om man låter barnen bestämma allt. Då ger man över ansvaret till barnen. Och det är de inte mogna för.

Vad tror ni på och vad tycker ni?

Känner mig konstig idag

Vet inte vad det är med mig. Men idag har jag sådana dagar, när jag kan känna mig nere utan att riktigt veta anledningen.
Och idag är definitivt en sådan dag. Allmän nedstämdhet trots att jag inte kan komma på att jag har någon anledning att känna så. Lite frustrerande faktiskt. Att man inte kan sätta fingret på vad.

Barnen sover nere i våran säng, och K är på jobbet. Han slutar snart. Och jag börjar igen. Har en sån där rolig delad tur igen. Men sen är helgen gjord och jag är ledig imorgon. Då ska jag gå ner på byn och hämta eltandborsten jag köpte från netonnet. Sen ska jag bara försöka ta det lugnt och hålla tummarna att inte förkylningen som lurar i kroppen bryter ut.

På radion imorse, när jag var inne hos en av vårdtagarna, pratade de om evigt liv.
De hade gett sig ut på ett äldreboende i Stockholm och frågat flera av de boende om de ville det. Men de flesta svarade nej. motiveringarna var väl ganska lika.

Nä usch och fy,tänk att behöva leva för alltid. Det skulle ju inte funka helt enkelt. Någonstans måste det ju sluta.
Sen att man kanske återföds som ett annat liv, det tror jag på. Men då bara om man vill.

En vän till mig hade lite spökhistorier i sin blogg och ställde frågan om andra då trodde på spöken och mitt svar är då definitivt ja! Jag tror det finns så otroligt mycket omkring oss, som vi alla inte kan se, eller kanske inte vill se.

Vad tror ni??
Tror ni att allt som existerar har en logisk förklaring???

Nu kokar potatisen över
Tjing så länge!

Ungar att väcka mormor...

Klev upp samma tid som vanligt, och tänkte att jag skulle smyga ut med hundarna. Men det är ta mig tusan omöjligt att smyga i detta huset. Barnen vaknar av minsta lilla ljud. Och sen är det full rulle. De väcker upp hela huset tyvärr....Både folk och fä. Men det klart, är man van att kliva upp halv fem på morron, så är man, och det gäller ju såklart även barnen.

Nu är det jobb som gäller. Mormor ska vara barnvakt eftersom även deras far jobbar helg.
See ya läter!

Jävlar vad ont i ryggen jag har igen.

Tog som vanligt en promenad med hundarna nu till morron, och när jag kom in och skulle ta av mig skorna, kunde ag knappt böja mig ner. Måste ringa till kotknäckaren (knackaren) för att boka tid. Det här funkar inte. Måste ta tag i detta. Så jag slipper ha så ont....kanske.

Precis som jag sköt på i flera år att gå till tandläkaren har jag skjutit på detta...Hm ser ni nåt mönster haha=)

Läkare o tandläkare och andra som kan bevisa att man faktiskt mår dåligt undvikes, jag är odödlig och alltid frisk haha. Bullshit!
40 graders feber: ta en alvedon och gå på jobbet har varit min melodi. No more!!!
Nu ska det bli av!
Jag ska börja lyssna på min kropp!

Måste nu tvätta håret innan jobbet väntar!
Tjing!

Höll på att skratta ihjäl mig!

När jag och barnen gick hem från dagis idag, pratade jag och Leja (som är 4½ år om barn.

Jag frågade "Leja, vill du ha barn när du blir stor?"

Leja- " Nä mamma, jag vill bara ha en pytteliten bäbis."

Jag-" Men bäbisar är också barn.."

Leja "Ja men jag vill bara ha en liten bäbis"

jag- "Ok. Vill du ha en flicka eller en pojke?"

Leja-" Jag vill bara ha en pojkbäbis!"

Jag- "Men om det blir en flickbäbis då?"

Leja- "Då lämnar jag tillbaka den och byter mot en pojkbäbis!"

Mitt i konversationen möter vi dottern till en arbetskamrat som är ute och går med hunden.

Leja ropar till henne och frågar:- "Vill du ha en pojkbäbis?"

Flickan stannar och frågar Leja vad hon sade. Då blir Leja jätteblyg och säger:-" Jag vill inte bo hos henne". Verkar som det blir lite osammanhängande ibland. Men roligt var det i alla fall. Jag blir så fascinerad av Lejas alla bestämda åsikter.

Jag frågade henne varför hon bara ville ha en pojkbäbis, och då svarade hon:-" För att det bara är så!"
Svar på tal och ingen vidare diskussion om saken. Barn är underbara varelser eller hur??!!
Fast det klart, de kan ju vara sjögröna ibland med, men vem kan inte det haha=) Man var med all säkerhet inte alls någe bättre själv när man var liten. Märker att Leja är en naturbegåvning vad gäller att manipulera, och då speciellt sin far. Hon måste ha det i generna ;-) Sådan mor sådan dotter.

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa med barnen innan de ska sova.
See ya!

Gud vad rädd jag blev..

Var ute nu vid fem och promenerade med hundarna. Men jag tog en lite annorlunda sväng motför vad jag brukar göra. Och när jag kommer förbi industriområdet hörjag någonting fruktansvärt kusligt. Nästan så jag hoppar ur kläderna.
Men sen förstår jag vad det är som låter. Rådjuren. Det är de som skriker. Puh, när jag ingåg det, kunde jag andas ut igen. Hundarna de brydde sig inte alls.

Natten har varit alldeles för kort. Har bara sovit kanske 3 timmar. När klockan ringde kändes det som om jag precis somnat. Hua ligen!  Men det är bara att bita ihop och streta på.

Nu ska hundarna ha mat och barnen ska kläs på och fraktas till dagis.
Så Tjingeling så länge
.
Ps...jag längtar tillbaka till när är så här grönt och fint i trädgården=)

Här igen!

Middagen är avklarad. Det vart riktigt gott med köttfärslimpan. Och barnen satt för en gångs skull stilla vid matbordet. Maken berättade om fackutbildningen han varit på i dagarna två. Gud vad jag saknat honom. Känns så konstigt när han inte är hemma. Att man måste ringa när man ska prata med honom....
Hemskt.
Men nu är han hemma igen och allt är bra. Tänkte föreslå honom att vi kryper till kojs tidigt ikväll=)

Gardinerna jag pratade om att byta, är bytta i alla fall. Hann precis med det innan jag skulle börja med maten och hoppa in i duschen. Skönt, för då behöver man inte tänka så mycket på julpyntandet innan egyptenresan. Då är allt klart till man kommer hem 8 dagar innan julen.

Däremot tvättberget jag skulle sortera och vika ligger kvar nere i tvättstugan. Tyvärr. Det får bli en annan dag. Har gjort så mycket idag, så orken räcker nog bara till att lägga barnen och gosa lite.

Hittade en rolig lista på "vimmelmammans blogg" som jag lånade.
Här kommer den...


image272



Tre saker som alltid finns i min kyl:

Mjölk, smör ost av något slag
.
Frys: Lax, kyckling, frysta bär
.
Skafferi: Pasta, honung, russin

Handväska: Mobiltelefon, plånbok, nycklar

Sminkväska: Mascara, ögonbrynspenna, rouge

Badrumshylla: Deodorant, parfym, ansiktscreme

Skohylla: stövlar, gympadojjor och pumps

Förråd: Julpynt, pysselgrejjor, leksaker

Hjärna: Familjen, jobbet, pengar

Jackficka: Bajspåsar, levergodis, papper

Kryddskåp: Peppar, vitlökssalt, kanel

Balkong: Ingenting just nu, möblerna undanställda för vintern

Barskåp: Ingenting, har inget barskåp ens.

Köksbänk: Diskmedel, en mixer, brödrost

Nämn något som gjorde dig glad igår: Var till tandhygienisten och hade bara ett hål (på sju år)

Vad gjorde du kl 08 imorse? städade.

Vad gjorde du för 15 min sedan? tittade på ett roligt klipp på "kossan"

Det sista du sa högt? "Sluta skrik!"

Det senaste någon sa till dig: "Mamma nu kan du få en kram om du vill"

Vad ha du druckit idag? vatten och Kaffe

Vad var det senaste du åt? Köttfärslimpa med kokt potatis och bearnaise.

Vad var det senaste du köpte? En eltandborste från braun.

Vad är det för färg på din ytterdörr? Mörkröd.

Vad är det för väder hos dig nu? Mörkt och halvkallt.

Godaste glassmaken? ägglikör från sia glass.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej inte kärlek, men stark attraktion som kan utvecklas...

Sover du tungt? Beror på vilken del av natten det är, men för det mesta inte.

Drömmer du mardrömmar? Drömmer rätt ofta mardrömmar ja.

Trivs du med ditt jobb? Älskar mitt jobb väldigt mycket. Det är givande.

Favoritklädsel? Jeans, tunika,

Favoritlåt just nu? Mary MacDonald: This is the life

Vad ser du om du tittar till höger? Fönstret ut på balkongen.

Vad gör dig glad just nu? Egyptenresan om  4 veckor!

Vad ska du göra härnäst? Lägga barnen och ta rätt på en maskin med tvätt.

Höger el vänsterhänt? Högerhänt

Humör just nu? Bra

Favoritgodis? Mörk choklad. Helst Lindts Raspberry.

Kläder just nu? Svart klänning med grått mönster, stickade grå strumpbyxor, grå benvärmare och tofflor (kalla golv)

Sommarplaner? Fixa i trädgåren i stugan.

Hur många kuddar sover du med? En dunkudde som inte är så hög. Jag sover på mage.

Spelar du ngt instrument? Japp Piano

Morgon eller nattmänniska? Morgonmänniska definitivt. Kliver upp klockan halv fem

Vad är viktigast för dig? Min familj. Min empatiska förmåga, mitt jobb, mina vänner

Är du kittlig? Alldeles för mycket=)

Snarkar du? Aldrig vad jag hört (haha) däremot gnisslar jag tänderna...

Stjärntecken? Kräfta

Äckligaste insekten? Kackerlacka helt klart.

Stökigt el välstädat? Välstädat försöker jag ha det. men det är lite svårt med två små vildingar.

Längtar du mest efter just nu?
Att få gå och lägga barnen så jag själv kan lägga mig.


Sådär ja. =) Det var riktigt roligt att fylla i denna lista.

Hörni, jag skulle gärna vilja veta ärligt vad ni som läser i min blogg tycker om bloggen. Om det bara är svammel eller om det är givande på något sätt. Sen kanske ni har tips på hur man får fler läsare=)
Tacksam för synpunkter!

Simma lugnt!
Nu ska jag lägga barnen.
Tjingeling

Obama vann!!!

Imorse var jag vaken redan kockan 5:15. Så skönt att vakna i vettig tid trots att man är ledig.
Slog på TV:n på femman, och hann se slutet på Filip och Fredriks valvaka. Hörde på hela talet som Obama höll. Det var riktigt bra tycker jag. "Yes we can" verkade vara ett av favorituttrycken, för den frasen upprepade han ett antal gånger...

Men det var bra att en demokrat vann. Får se om Obama lyckas göra några förändringar till det bättre för USA. Känns som att det behövs någon som går på en helt annan linje än Bushs "kriga kriga kriga".
Nog om det.

Nu har nyss Jenny och Lena åkt härifrån, de lånade vovvarna en stund för att ta en långpromenad. Och när de kom tillbaka bjöd jag på kaffe, och Lena hade tagit med sig nybakta bullar. Supergott.


Hela huset har blivit städat idag, och jag har kört två maskiner med tvätt och diskmaskinen, bytt klädsel på soffan och dammat. Värsta flitig. Dessutom lyckades jag få barnen att plocka ihop alla leksaker som låg spridda över större delen av huset. Så nu är det riktigt undanplockat. Synd bara att det blev grusigt igen när hundarna kom tillbaka från promenaden haha. Men så är det att ha barn och hundar. Ständig städning och tvättning behövs...
Leja ser på grannungarna på Cartoon network och Liam sover på soffan.
Skulle ha satt mig ner och tagit det lugnt en stund jag med....men jag filurar på om jag ska byta gardiner...eller sortera och vika tvätt..får se vad jag orkar med. Snart är det ialla fall dags att förbereda maten. Tacokryddad köttfärslimpa tänkte jag slänga iordning idag. Låter som en höjdare eller hur?!!!

Nu sätter jag igång så Tjing så länge!

Mary MacDonald: This is life


Hur skön är inte den låten??? Hur bra som helst. En av mina favvo-låtar just nu.

Nu har jag precis svalt middagen. Det blev ris och en sås, med bacon, majs, krossade tomater och turkisk yoghurt. Just nu sitter jag och dricker espresso och en hallon och blåbärssmoothie. Mumsigt värre.




Min son tyckte också det var mumsigt med smoothie *hihi*




Dagen har varit händelserik. Som jag berättade om igår, så skulle jag till tandläkaren idag. Kan rapportera att det gick bra, men.....Jag hade ett hål....under en gammal lagning. Ett hål på 7 år....Är väl ändå riktigt jävla bra. Fast det klart, det finns ju de som aldrig någonsin haft ett hål heller.....
Hålet ska lagas den  28 november.Skönt att få det gjort så fort som möjligt...
Sen fick jag för mig att jag skulle köpa en eltandborste, för de ska vara så mycket bättre. Så det har jag också gjort.
När tandläkarbesöket var avklarat, gick jag hem och hämtade vovvarna. Gick en rejäl promenad med dem. Vi mötte en del andra hundar, men Gimli o Eros uppförde sig väl. Som tur var.

Nu har jag lagt barnen för kvällen, och tänkte själv snart gå och lägga mig. Skönt att somna tidigt för en gångs skull, och kanske få nån timmes mer sömn. 5-6 timmar sömn per natt är nog egentligen alldeles för lite tror jag.

Satt nyss och experimenterade med kameran lite. Gjorde sen några förbättringar i PSP.... Men det blev inte riktigt bra ändå, men några läckra...





Den ena bilden i sepia utan blixt= något suddig
Den andra bilden med blixt = ännu mera suddig och mycket otydligare, men läcker effekt ändå=)

Vill ha en systemkamera!!!!!! Någon som har en bra att rekommendera?

Nä som sagt, nu ska jag slänga mig i säng snart. Ska inte ens borsta tänderna haha (tandläkarens order, fluor på tänderna)
Ska bara slänga ut hundarna och släcka ner!
Tjingeling!

Ett nytt hundprogram

på fyran plus. Hundcoachen. En svensk variant på Cesar Milan....På måndagar kl 21:00. Kunde inte låta bli att jämföra med Cesar Milan, som jag tycker gör bra program. Den svenska hundcoachen var definitivt mer fysisk än C M. Men å andra sidan, På vissa av hundarna man sett på CM:s program, har man sett stackel, och det tycker jag är fullständigt oacceptabelt att använda sig av. Hujeda mig! Och Fredrik här, fick ordning på problemen hundarna hade, sen om ägarna klarar av det eller inte, beror nog lite på hur mycket man har tagit till sig och hur självsäker man är. Och om man tror man klarar av det eller inte. Har man en problemhund, och känner väl till hur den beter sig, kan det vara svårt att bara koppla bort detta och "glömma". Man måste tro på sin egen förmåga att kontrollera hunden, för går man och tänker att det ska gå åt skogen, så gör det med all säkerhet det, för det är nästan så hunden känner hur du tänker.

Hunden läser ditt kroppsspråk som ingenting. Och alla små signaler tolkas noga. Det är du som ska vara hundens trygga ledare. Då behöver inte den ta på sig uppgiften.

Börjar gruva mig lite för tandläkarbesöket. Men det kommer säkert gå bra. Efter det ska jag ta en långpromenad med hundarna innan jag börjar utbildningen på jobbet. Rehab i fokus hette utbildningen. Tyckte jag lät spännande. Vill gärna fördjupa mig i hur man kan ha ett rehabiliterande förhållningssätt till de äldre. Mer info kommer om det på eftermiddagen.

Jag har en fråga till er som läser min blogg....

"Vad har ni för synpunkter och erfarenheter om äldreomsorgen?"

Det man läser i tidningarna, är ju bara ALLA negativa saker och brister som finns. Det är sällan man läser en artikel om äldrevården som innehåller positiva ordalag. Varför kan man aldrig lyfta fram allt som faktiskt är bra??


Visst är han vacker den gamle hunden=)

Ögonen vill trilla ihop på mig...

Känner mig jättetrött. J & M har precis åkt hem. Kenneth sitter vid datorn sin och käkar chips....jag försöker låta bli hahaha....Barnen har sovit i två timmar. Verkar som om Liams "inte-sova-period" har gått över för stunden, för nu är det lätt att lägga honom igen. Man lägger bara ner honom i sängen så somnar han. Skönt är det. Skönt att slippa tjata och bråka. Det får man göra tillräckligt på dagarna när de stökar på....

Det sista man vill vara är en sån tjurig o tjatig mamma....men sannerligen är det svårt att få tålamodet att räcka till. Tyvärr. Men nu när jag fått in en bra rutin på morgonpromenader, känns det klart och tydligt att jag har mycket mer ork och energi över hela dagen vilket resulterar i att både barnen och jag mår bättre.

Fasen, nu trillade jag dit haha...tog en rejäl näve vickningschips.....*mums*

Kenneth sitter och tittar på Thailandsresa. Låter som han ångrar att vi bokade egypten....
Men Thailand får vänta till nästa år=) Det är det absoluta drömresemålet både för Kenneth och mig. Och den som väntar på något gott.....

Imorgon ska jag till tandläkaren. Och gissa om jag gruvar mig. Har inte varit dit på sju år (!!) Japp ni såg rätt... hela sju år sedan. Så det ska eh skönt? Eller ja kanske inte, men det är absolut nödvändigt i alla fall. Det är bara att hålla tummarna att de inte hittar några hål....
Nu ska jag titta på "hundcoachen"
See ya!!

Vad roligt det är att kika i andras bloggar...

Satt och läste i Elinkans blogg här alldeles nyss. Tycker det är superskoj att titta vad andra skriver om och fotar....
Och när jag ser riktigt grymma bilder, önskar jag att jag hade aningen bättre kamera. Nog för att man måste ha talang för att se bilden med innan man tar den, men jag tror ändå att jag behöver köpa en  värre kamera.
Men det får vänta till efter egyptenresan och efter alla julklappar är inhandlade,,,,inga pengar kommer att vara över före:-/

Nu måste jag gå och väcka Lilleman....se hur han mår idag. Om det blir en bra eller dålig dag.

Nu sitter jag här igen...

Samma rutiner som igår. Rasta hundarna, göra välling till Liam, gå på jobbet. Jobbar fem timmar...ledig fyra timmar...jobbar fem timmar igen. Bläää...! Aja. På timmarna ska vi åka ner en sväng till stugan och titta till, så ingen varit in där. Man vet aldrig. Sen blir det nog lugnt. kanske en lat stund innan det är dags för jobb igen. Snart kommer en jätteintensiv arbetsperiod för min del. Men det är bara för att vi ska åka till egypten i två veckor, och jag hade bara fyra semesterdagar kvar. Då är det tur att man har ett flexibelt schema, där man får ha pluss och minustid. Och jag kan ju säga det, all min plustid ryker =) Alla 20 timmar. Men det är det absolut värt för att kunna vara 2 veckor i solen...

Nä nu måste jag rusa, så jag hinner med att rasta hundarna!
Tjing!!

Jaha, så vad har hänt idag då???

Inte mycket faktiskt. Tänkte på det idag när jag gick på jobbet. Mitt liv har en stor avsaknad av glamour haha....Ett vanligt "Svensson"-liv...Jobba, pyssla med barnen, städa, laga mat, mysa någon gång i bland med maken....(När orken infinner sig)....Men är jag lycklig med det då? Svaret är tveklöst  JA! Jag älskar mitt liv, mitt jobb och min familj. Klart att man blir trött ibland, men livet är inte bara en räkmacka. Kan ju låta som en klyscha detta, men man måste ha det dåligt ibland och genomgå kriser för att kunna vara lycklig och uppskatta det. Lite djupt kanske, men jag tycker det är en vedertagen sanning. Den som tror man ska vara lycklig precis hela tiden, måste ha missförstått livet. Och måste ständigt vara på jakt efter något denne någon ALDRIG kommer att hitta....eftersom hela verklighetsbilden är snedvriden. Man måste ha utmaningar för att utvecklas och bli bättre.

Fan...nu kom jag av mig. Min son klev upp ur sängen....hmm...aja You get the point=)

Jag borstar tänderna nu. Tänkte göra en riktigt tidig kväll....Ta en dusch, eller ett bad och bara mysa....Helt ensam...Ensamheten kan vara skön ibland...bara pyssla om sig själv lite...Kanske måla tånaglarna haha...

Så..natti på er!






Liam framför TV:n ikväll....djupt koncentrerad. Han gick och hämtade Lejas mammutstol på nedervåningen haha...För att ha något att sitta på=) Det dög inte med en stor mysig soffa;-)

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0