Och idag var det nästan snöstorm.

Jag och Jenny och barnen tog en promenad ner på Kvissle idag, hade lite handlande att göra. Dessutom fick jag Jenny att köpa en härva garn. Som den stickfantast jag är just nu, försöker jag smitta av mig. och jag tror jag lyckades en stund i alla fall. =)

Det snöade riktigt mycket, men det blåste hårt, och det var ju mindre angenämt. Men allting går! utom en bebis som kryper haha...

Igår var jag, barnen Kristina och Ivar på stan en sväng. Jag slutade jobba 12, då mötte Kristina upp utanför dagis. Vi åkte buss in till stan. Visserligen hade jag bilen, men det är kruxigt att få in tre barnstolar och två barnvagnar i bilen, trots att det är en Volvo;-) Så då fick det bli buss. Vi tog en sväng på HM och Gina Tricot. På Gina köpte jag ett par stickade strumpbyxor och ett par benvärmare. Man måste ju bara älska stickat....Värmer så skönt.

På Polarn o Pyret hade de billig fotografering igår. Så Kristina o Jag gick dit med barnen. Ivar skötte sig så bra...lugn o snäll som han är, och Leja o Liam skötte sig till en början också bra. Sen började Liam trilskas....Drog i kablar och snören, skulle undersöka allt...vi var tvugna att vänta en aning för länge, då höll han nästan på att riva stället....

Hur korten på Liam o Leja blev kan man undra på, Liam ville inte direkt sitta stilla. Bara leka med fåret som fotografen hade med sig hahaa....Men men, man får hoppas på det bästa. Skoj var det nästan hela tiden i alla fall.

Min man jobbade över igår med (har blivit en del under däckruschen) så jag handlade mat på tjorren innan vi gick hem från bussen. GOTT var det. Kristina rekommenderade mig Kebabtallriken, så jag provade den. Och det behövde jag inte ångra. Tycker det är mumsigt med snabbmat ibland, men det är absolut inget man vill äta ofta.


Nu är barnen oroväckande tysta, så det är nog dags att lämna datorn en stund.....
Tjingeling'!!


Det snöar!

I sundsvall:-) Härliga bananer!!! Hörde grannungarna ropa nyss när jag var ut och tog några bilder. Det lät som om de skulle försöka göra en snögubbe...hihihi

Fast jag tror ju inte snön kommer stanna kvar särskilt länge. Brukar aldrig göra det den första snön....

Här kommer bildbevis=)






Vackert, visst?

Nu ska jag slänga mig på soffan. Det har jag gjort mig förtjänt av. Lagade mat, städade, duschade barnen när jag kom hem kvart över fem. Går bra så länge man håller igång, men så fort man sätter sig ner, blir man nästan däckad...
Tjingeling!

Alltså hur klantig får man vara....

Visade sig imorse när jag stigit upp att jag glömt att ställa om mobilen till vintertid:-S Skulle kliva upp kl. 04:40 men i själva verket var klockan bara 03:40. Skoj...INTE!
Aja, har suttit och fixat lite med bilderna från picknicken i lördags och är precis påväg ut med hundarna. Klockan är nu snart 04:40 haha. Så går det när man har huvudet under armen. Bara att bita i det sura äpplet. Och för övrigt är jag relativt pigg. Men det kommer jag nog knappast att vara hela dagen....Morgonen är den bästa stunden på dagen, då jag får vara alldeles själv och bara poa på....Läre knappast möta någon "dogwalker" denna okristliga tid på dygnet heller......

Jag får försöka gå och lägga mig tidigt ikväll.....








Mors lilla olle i skogen gick hahaha



Leja käkar blåbärsris...värsta tuffing=)



Emelie o Jag från i lördags innan vi skulle på victoria...(tror det är dags för en tandblekning för min del *s*)



Den 100%-iga, osminkade sanningen ;-)

Nu ska jag rusa ut med hundarna!

Jag o Gimli

Tog en promenad ner på byn när jag lämnat barnen på dagis. Hämtade ut ännu ett paket med barnkläder.
Har precis kommit hem igen, och nu känner jag lite stress, för jag börjar jobba om en halvtimme. Hade tänkt lägga in lite bilder från picknicken i lördags, men det hinner jag inte ser jag. Får se om det blir ikväll kanske.
Är så roligt att dokumentera med bilder.
Aja...måste rusa!

så J**la trött!!

Sov nog bara tre timmar inatt. Och det är inte bra för hälsan. Liam väckte mig flera gånger precis när jag hade somnat så tillslut var det bara kört att ens försöka. Sen klev jag upp 4:30 imorse, bara för att vara säker på att hinna gå en ordentlig sväng med vovvarna. Började jobba kl. 7:00 i vanlig ordngíng. Och hela dagen gick bra att klara av. Men då jag kom hem kvart över fyra, skyndade jag mig att slänga igång ugnen, in med kycklingen och satte riset på kokning. Sen var det bara att stupa ner i soffan en stund och softa....Trodde jag ja. Då kom maken och barnen instormande, och det var slut på den friden.

Nu har han gått iväg till en "polare" och barnen ser TV. Jag ska sova tidigt ikväll tror jag. Gäller att passa på när man vet att barnen är trötta efter en lång dag på dagis, och maken är borta. Då blir det lugn och ro och man kan slappna av. Skita i alla "måsten" och bara somna. Visst låter det härligt!

Måste ju ladda upp, för imorron ska vi ut och äta ett helt gäng från jobbet, och Oxfilé står på menyn. *mums*....
Och då måste man ju ha energi, annars längtar man bara hem till sängen, och hur roligt sällskap är man då??

Så natti natti!! (redan kl 18:41 hahaha)

Detta har jag pysslat med ikväll.

Jag har målat med en tandpetare och en knappnål. Snacka om tidskrävande. Och petigt. Och inte vart det perfekt heller, men det ska väl synas att det är handgjort.

Det här är till dig, Maja! R.I.P!



Änglaskylten innan det är målat och klart.






Den är nu målad och klar. Eller ja, nästan, när färgen har torkat, ska det bara fästas en ögla på bakisdan, så man kan hänga upp den.



Närbild på den lilla ängeln. Var inte lätt att få till, men det blev ju hyfsat i allafall.

Nu ska jag lägga barn, och fortsätta pyssla lite. Fortsättning följer.

Höststormarna viner så fönstren knakar

Jag tycker inte om när det blåser ute. Eller rättare sagt, jag tycker inte om att vara ute i blåsväder. Blir på dåligt humör då.
Helst vill jag hålla mig inne, men har man hundar och ungar blir man tvungen att gå ut , vilket man vill det eller inte..

Igår ägnade jag stor del av dagen åt att duscha och föna Gimli, och sedan borsta och klippa. Tar väldigt lång tid, för han är ett pälsmonster, sen måste man avbryta med jämna mellanrum för att barnen vill än det ena, än det andra.





Lilltrollet och "pipen" hans favvo-leksak.


Liam springer runt utan kläder han, håller fortfarande på med potträning, men tyvärr funkar den som bäst om han inte har några kläder alls. Annars glömmer han sig och det blir en olycka. Fast det är nog dags för fas två nu, potträning med kläder hihi...

idag har jag gröt i huvudet...

Känner mig helt slut. Och detta efter att ha jobbat en helg...Mycket spring och ensamarbete är slitande. Hade så ont i fötterna  igår eftermiddag, det var som att gå på glödande kol.

Och mitt huvud dunkar, känns nästan som en allvarlig bakfylla, öronen vill krypa ut ur huvudet när barnen skriker. Tror det är alla spänningar i rygg och nacke som gör det. Skönt att barnen snart ska lägga sig, så man slipper skriken.

Nu ska mannen i mitt liv och jag se på nån bra film och bara slappa resten av kvällen.

Inatt var tredje natten jag nästan inte sovit.

Kunde bara inte somna. Näst intill stört omöjligt. Låg bara och grubblade på hemskheter och annat. Får sådana grubblerier ibland, och då kan jag inte stänga av. Det bara snurrar konstiga tankar i mitt huvud, och jag får ont i magen.

Klev ändå i vanlig ordning upp klockan fem och tog en promenad med vovvarna. Skönt så tidigt på morgonen när ingen annan är vaken. Det hade varit frost  märkte jag, för på vissa ställen var det jättehalt. Var nära på ett ställe att jag nästan satt mig på ändan *haha*
Efter promenaden tog jag en dusch och gick på jobbet. Började sju. I skrivande stund sitter jag hemma på timmarna, och räknar ner minuterna tills det är dags att gå tillbaka igen. Börjar åter 16:00.
Barnen spelar piano och maken har hjälpt pappa att byta däck på bilen.
Just nu är de på "gubbdagis" = Claes Ohlson *hihi* 

Jag har tillbringat några minuter att botanisera på rosenpostens hemsida. Men jag har så svårt att bestämma mig för vad jag ska ha, så jag vet inte om det blir någon beställning i år. Kanske väntar till nästa år. Beror lite på också, om jag hinner färdigställa några rosgropar innan tjälen har satt sig....Vi får se.

Nu ska jag ta en funderare på vad det ska bli för mat idag. Och sen blir det slöa i soffan innan jag ska tillbaka till jobbet.
*Sänder en kram till  Jenny och Max* Så här dagen efter....så Kram på er!!!!!!

Tom i huvudet

Kan inte komma på något vettigt att skriva...vet inte vad det är med mig. Andra natten jag sovit dåligt. Liam väcker mig hela tiden. Förmodligen för att han är förkyld, som han inte finner någon ro att sova ordentligt.
Det är inte lätt att vara liten. Fast å andra sidan blir det inte lättare när man blir äldre heller. Snarare tvärtom. När man är liten är man oskuldsfull, och lyckligt ovetande om alla hemskheter ute i världen. Det får man lära sig om ju äldre man blir. Krig, sjukdomar, våld, you name it....

Tittar man på nyheter, så är det ju nästan enbart elände av olika slag. Varför är det mest sånt som är "nyhetsstoft". Vill inte folk höra om positiva, härliga saker?? Såna nyheter kanske inte alls säljer..
Men personligen blir jag så trött på allt elände man blir matad med. Orkar inte ta in sånt. Då kommer man bara att gå och må dåligt.

Ta bara det här med ekonomikrisen. Folk kan plocka ut pengar från banken för att ha hemma i ett kassaskåp, och ju fler som följer det exemplet, desto sämre går det för banken. Tycker man ska ta allt med ro jag. Nu är ju jag ingen ekonom av något slag, faktum är att jag hatade matte i skolan, men det är när giriga mäniskor, rädda att förlora pengar det går åt skogen. De välborna är så himla giriga och gapar efter mer hela tiden, och det är så ofantliga pengar, som man förmodligen inte kan göra av med på några livstider. Och ändå, de som har så mycket, ska bara ha mer, och mer och mer...
Orimligt!!!!
Jag jobbar som undersköterska, och har gjort i tio år snart. Och inte blir man rik på det inte. Inte pengamässigt i alla fall. Men det är ändå hur givande arbete som helst ur rent mänskligt perspektiv.

Nä, ju mer pengar man har, desto större bekymmer! Och desto mer att förlora.

Hoppsan. Där kom det en hel radda med ord ändå, trots att jag kände mig tom i huvudet. Så det kan gå!
Nu ska jag koka kaffe till svärmor som kommer snart. Hon ska sitta barnvakt en stund åt mina sjuklingar.



En vacker höstbild.

sitter och lyssnar på debatt mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt

Maken sitter och tittar på TV på sin dator. En debatt som var för två dagar sedan. Ganska intressant. Och jag är definitivt mer röd än blå. "nya moderaterna" Eller hur. Bättre för de rika är deras motto känns det som. Men jag är ändå inte fullt insatt.

Barnen har ännu inte gått i säng, gjorde ett försök att lägga Liam för en timma sen, men det var lönlöst. Dags att ta tag i det igen. Sen ska jag slänga mig på soffan och sticka lite grann. Eller läsa lite i det nya numret av AlltomTrädgård som damp ner i brevlådan idag. Har inte riktigt bestämt mig ännu.


Imorgon ska jag och maken på begravning. Känns tungt, men oundvikligt. En sak är säker. Det blir inget smink imorron. Det kommer inte stanna på plats ialla fall.


Tjillevippen! och Godnatt.

Jag är trött!

Och barnen härjar i vanlig ordning. Tror Liam har väckt mig säkert 5 gånger inatt...Känner mig inte direkt utvilad....
Men när de väsnas så hemskt som imorse, är det ingen idé att försöka ligga kvar i sängen heller, för man vet ju inte vad de hittar på.

Idag måste jag gå ner på byn igen, glömde ta ut pengar igår...tredje dagen i rad jag går ner på byn.

Igår var jag också ner, och hämtade ut klädpaket. Julklappskläder till barnen. Och nåt enstaka plagg till mig själv=)

Bakade bullar gjorde jag också igår, kan vara roligt att ha nånting att bjuda på när man får främmande, annars finns det oftast igenting. Brukar inte köpa fikabröd...Det man inte har hemma kan man inte sätta i sig.

Nu är de dags att göra lite nytta här på morgonen.

Så var man hemkommen från jobbet igen då.

Som tur är har det varit en lugn kväll, annars tror jag inte mitt huvud och min rygg hade pallat. För som följd av ryggontet har jag fått en grym huvudvärk...hujedamig!!!!
Vid 18-tiden ringde K och talade om att lillhunden hade rymt. Bara ut genom dörren, och sen drog han. Och mörkt hade det hunnit bli ute. Lätt att hitta en kolsvart hund i beckmörker....INTE!! K tog med sig barnen ut, för att leta, och det tog inte så lång stund så var Gimli hemma igen. Puh...vilken tur att det gick bra den här gången med. Man blir ju så rädd att han ska bli påkörd...eller kidnappad som trasa till hundkamper.....uscha vilka hemskheter man kan få för sig. Det är tur att äventyret slutade väl!

Alldeles innan jag skulle lämna rapport till nattpersonalen på jobbet, ringde K och frågade om jag var sugen på att VABBA imorron. Leja har öroninflammation igen. Stackars liten! Är bara två veckor sedan hon sist åt penicillin för öroninflammation. Och det är samma öra igen. Måste ha vart dåligt pencillin!

Ja så då blir man hemma igen imorron då. Precis vart ledig i tre dagar, och jobbat en, så blir jag hemma i tre dagar igen, men bara en arbetsdag. Skönt, kanske jag kan få lite ordning på allting här hemma. Städning och tvätt och sånt skoj...
Nu måste jag gå och lägga mig, ögonen trillar igen på mig!
Natti!!

Jobbar kväll!

Ska försöka köra lite yoga innan jag ska gå med barnen på dagis. Min rygg är fortfarande så himla ond. Vet inte vad som är  fel, men det är olidligt!

Liam håller på att potträna sig han. Vägrar ha blöja på sig, och vill heller inte ha kläder på sig. Blöjan kan jag acceptera att han är utan, men kläder måste man ju ha hahhaa....
Men jag märker att det blir mycket svårare för honom att komma ihåg att gå på toa när han har kläderna på sig. Då kommer han på sig efteråt....när det är alldeles blött.

Och toaletten vill han inte alls sitta på, det är bara pottan som gäller. Men jag tycker han är duktig. Han går och kissar, och så tömmer han pottan efter sig. Tyvärr hamnar det nästan alltid på golvet istälet för i toan hahaha....Min duktiga son=)

Får se hur det funkar på dagis, gäller nog att ta med måånga ombyten...


Igår var vi till Gnarp, till barnens farfar och farbror. Där blev vi bjuden på köttfärssås. Finns ingen som jag känner som gör så god köttfärssås!!

Nu är de yogatime!!


Lilla Jasmin....nyaste familjemedlemmen i Gnarp. Så söt!! Och busig, precis som man ska vara när man är en kattunge=)

min rygg går aaaaaav!

Har så himla ont i min stackars rygg, så jag tror jag avlider. Och ändå, trots att bilen stod hemma på gården, tillgänglig att använda, så skulle jag promt gå de 2 km ner på ICA. *Hur dum får man vara????
Men jag tycker faktiskt om att röra på mig, och faktum är att ryggont knappast blir bättre om man är stillasittande. Ett till faktum, är ju att det inte blir bättre av att kånka på en tung ryggsäck och en tungt lastad barnvagn full med mat uppför en massa backar heller....så det så.

Aja, nu är det gjort i alla fall, och vi ska äta TACOS idag. *mums* Och när man äter tacos, så äter man i regel mycket mer än man gör i normala fall, bara för att det är så himla gott. Så den där promenaden var nog inte helt fel ändå i slutänden.

Jag ska köra igång med Yogan igen, så kommer det att bli mycket bättre. Och Omega-3 tillskottet som jag glömt att ta i stort sett hela sommaren. DÅ kommer mina värkande stela leder må mycket bättre. Ja förmodligen hela kroppen. Sen skulle det nog vara toppen om jag kunde avgifta kroppen från allt socker jag stoppat i mig på sistonde...(säger jag och tänker på den stora godispåsen jag köpte för en timme sen på ica)

Nä, nu ska jag röra på mig. Blir rastlös....

oj oj oj vad tiden rusar.

Har inte haft nån tid eller ork att skriva på flera dagar....men så är man ju uppe på heltid igen då. Hela kvällen igår gick åt till föräldramöte på dagis. Det höll på i två hela timmar. Och när jag kom hem låg hela familjen och sov...
Jag stupade i säng jag med, hur trött som helst, men jag var bara tvungen att se " Greys anatomy" innan jag slöt ögonen. Och det var lika bra som alltid.
På hösten är det ju så många serier att se på TV:n..men man hinner ju omöjligt med dem alla, man får välja ut godbitarna bara. Det viktigaste är ju helt klart att tillbringa tid med familjen, och njuta!!!! Hur trött och less man än är. Det är det absolut viktigaste som finns. Och inget varar för evigt, så man måste ta vara på ögonblicken. Så är det!! Och så ska man ju leva i nuet, inte i dåtid eller framtid, för då går allt en förbi.

Nu är det läggdags för barnen, om jag nu får dem att sova, de är så otroligt uppskruvade som vanligt. Själv önskar man att man hade en hundradel av deras energi ...

När barnen somnat ska jag gå och lägga mig jag med. Sträcka ut mig på sängen och bara slötitta på vad det nu kan vara på TVn.

Det är mörkt och disigt ute nu...

Klockan är ganska mycket och barnen och mannen har precis gått och lagt sig. Jag måste titta lite på trädgårdsforumet innan jag går och knyter mig, för att se om jag fått några bra råd. Och det kunde man ju lita på...forumisterna har hjälpt mig så otroligt mycket, och tack vare dem, har jag blivit så inspirerad och köpt fler växter än jag skulle gjort om jag inte hade haft tillgång till deras kunskaper.

Det blev ingen plantering i eftermiddags, det vart bara att laga middag och att sleva i sig den. Sen har jag städat, torkat golven, dammat, strykt gardiner och hängt upp de nya i sovrummet, och bytt hängen till sänghimmeln. Tog vita nu för det blir så mörkt med purpurfärgade på vintern när det är så lite dagsljus. Det blev jättefint. Sen har jag dessutom vikt en hel del tvätt, tvättat två maskiner och hängt dessa. Så det har varit en dag i flitens tecken. Sådana dagar skulle jag behöva oftare, men det är sällan man har all ork som krävs. Det blir lätt för mycket på en och samma gång.

Vi har haft filmkväll ikväll också. Vi såg "Made of honour" med Patrick Dempsey. En romantisk rulle, precis som jag tycker om dem. Dessutom tycker jag Patrick är en utomordentlig skådespelare. Gillar honom starkt i "Greys Anatomy" också.
Kort och gott en toppenkväll med snälla harmoniska barn (nästan hela tiden) och bra humör.







Mina barn på ponnyridning, Liams absolut första gång på hästryggen. Han skrattade så han nästan trillade av när hästen travade!
Leja var lite mer "gammal i gamet" och har suttit X antal ggr på häst. Hon tog det med mera ro. Men bägge barnen ville definitivt göra om det!



Så här blev det i sovrummet när jag bytte förhängen till sängen. Värsta mysigt!



Och det här är den nya gardinen i sovrummet. Supersnygg tyckte jag!
Nu ska jag sova! Natti..

Fyndat på blomsterlandet idag.

Det är ju så tråkigt väder idag, med regn och snålblåst, så vi begav oss till Birsta vid halvelva-tiden i förmiddags. Spatserade runt och kikade lite bara, fikade på IKEAs fik och storhandlade mat på Ica Maxi. Jag köpte hårfärg åt mig själv, måste ju färga om med jämna mellanrum, det ser så dassigt ut annars. Mörkbrunt ska det bli denna gång, mot mellanbrunt förra gången. På sommaren är jag ganska ljus, men på vintern vill jag ha mörkt hår. Och frågar man mig vad jag egentligen har för hårfärg, har jag aningen svårt att svara. Men tror att det är ganska nära den färg jag har nu, mellanbrunt.

Så var jag ju in på både Plantagen och Blomsterlandet. Och på Plantagen hittade jag en del, men fel färg, så då fick det bli Blomsterlandet. Där inhandlade jag 1 Klematis Piilu (Storblommig, rosa-aktig), 1 sebragräs, och 1 daglilja.
Solen kikar fram ur molntäcket nu, så jag tror nog det blir ut och plantera lite om en stund. På Blomsterlandet köpte jag även lite benmjöl, blompinnar och en jättefin stor ljuslykta i svart..

Ska bli spännande att se mina trädgårdar till våren, för att se om allt jag planterat kommer att klara sig, fast det ska man nog inte räkna med, för då blir man förmodligen besviken....

OOps...såg att klockan är halv fem. Vi måste ju äta middag hehehe....Trodde inte klockan var så mycket.
*skynda skynda*

idag har jag bara varit ledig.

Från jobbet alltså. Men det är egentligen inte "bara" att vara ledig. Det kan vara ansträngande det med.
Jag var ner på BVC med Leja, för att göra om delar av 4-årskontrollen. Det gick galant!! Hon ritade en jättefin gubbe. Och Ett kors. Inga problem där inte. När vi var i våras på kontrollen, gick det inte alls, men jag misstänker att de tre½ månader hon är för tidigt född kan ha sin inverkan.

Till middag lagade jag Fläskfilé och hasselbackspotatis med bearnaisesås. En riktig höjdare så här på fredagen. Sedan var det filmstund, och filmen för kvällen var "Mamma Mia". Toppenbra film. Jag är egentligen inte så mycket för musikaler, men det här var en riktigt bra movie. Bra skådisar, Toppenmusik om man gillar ABBA så klart, och mycket värme och romantik. Och jag är verkligen en tvättäkta romantiker! Så den passade mig utmärkt.

Nu har barnen gått och lagt sig, och det är snart dags för mig att göra detsamma. Kanske blir ponnyridning för barnen borta på stallet imorgon. Ett litet vardagsäventyr=)



Nu ska jag slänga mig i säng. Och så småningom vakna upp till ännu en ledig dag.
Natti!

Regn, regn åter regn!

Och det regnar i mitt hjärta. Sorgen är stor, men inte så stor som hos dem den drabbat hårdast....Tårarna lurar bakom ögonlocken, har en stor klump i halsen som inte vill försvinna.
Ni har min djupaste empati, jag känner med er!

Nu är det dags att gå med barnen på dagis, i riktigt ösregn. Vill bara krypa ner under täcket och somna om. Men måste man jobba så måste man. Hela kvällen.


Skriver kanske mer ikväll...

Vaya con dios, Maja!

Saknar fortfarande ord.  Så det är det enda jag säger, Vaya con dios Maja!!!!!!!




Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0