Stugan.

 

Måndag morgon!

Kände mig faktiskt riktigt pigg när klockan ringde 04:30. Antar att det är resnerverna som börjar spöka lite. Kan bara  föreställa mig vilka sömnproblem jag kommer att ha på söndag kväll....
Men de´t bekymret får jag ta då. Hela veckan är det jobb som gäller. Måndag till söndag. Fast Måndag-fredag är det bara 7-12 varje dag. Skönt det! Har man en bra stund att grejja när man slutar tolv. Och mycket ork kvar, jämfört att sluta 17.

Nu blir de väcka barn.
Ciao!

Barnen är i badet.

Och jag sitter vid computern. Sitter och kikar runt lite på www.ginatricot.se och hittar en hel del jag skulle tänka mig att handla...

Fast jag måste hejda mig lite, vill ju ha med mig så mycket fickpengar som möjligt!
Nu är det dags att ta upp barnen ur badet, och natta dem. Dagis och jobb imorgon!

Alla sova. släckta äro ljusen...

Japp, det är bara lilla jag vaken.
Mannen min somnade på soffan när vi tittade på film, och barnen har sovit i flera timmar. Så jag antar väl att det är dags för mig också att landa på kudden. Men som vanligt måste lilla pudelpojken få gå och kissa först.

Natti natti!

Sovmorgon!

Och jag tycker egentligen inte ens om sovmorron. Låter kanske konstigt, men kroppen behöver komma igång ungefär samma tid varje morgon, annars blir jag bara trött och grinig, OCH får riktigt ont i ryggen.
Jag ska yoga lite, så blir det bättre.

Idag lutar det åt julpyssel, fast jag egentligen inte har nån lust. Det blir i alla fall inget byte av gardiner, de har jag nyss bytt, och det är INGA gardiner med tomtar på!

 Det här teet från igår var verkligen jättegott!! har druckit ett antal koppar redan.

 

smyckesverkstan har kommit igång igen en liten stund

  

Hur mycket smyckesdelar man än har, kan inhandling av helt nya delar göra att man blir inspirerad. Samma sak gäller ju stickningen. Man har aldrig för mycket garn även om det rent bokstavligt anfaller när man öppnar garderobsdörrarna...;-D

Här ovan är kvällens design: Kort halsband med stor silverfärgad blomma. Enkelt men effektfullt. Sen ett längre halsband utan lås, som är tänkt att bara knyta. Ganska tunga hängen, bra så man känner om man mot förmodan skulle tappa det.
Vad tycks?

Nu blir det soffan med stickningen. Tänkte mig på lite pärlstickning för första gången. Pillrigt men jättefint.

Angående det lilla mysteriet imorse...

Med den försvunna dottern. Det löstes ganska snabbt när jag kikade in i sonens rum.
Liam låg i huvudänden på sin säng, och Leja låg i fotänden på samma säng. Vilken syn! När Liam vaknade till, sa han åt Leja, att hon får faktiskt inte sova i hans säng, bara i sin egen! Hihihihi De är så gulliga de två. Dödsfiender ofta, men världens bästa vänner alltid (hur nu den ekvationen går ihop...)

Så här översållad är min köksbänk just nu...

Gör potatisklyftor (egna inte på påse) samtidigt som jag slänger ihop en sockerkaka med kanel och russin, och nu ska jag börja med fläskfilén, men först ska barnen få en åthutning, det låter som de hoppar på möblerna där nere...
  Maten igång...

Lite pyssel, var ner på hobbybutiken idag och köpte lite delar till ett halsband.

Barnen fick en varsin träbil, och sist men inte minst köpte jag ett hekto lösthé

  

Min stickning för tillfället, eller ja, en av dem ser ut så här. Det ska bli en mysig fuskpolo i underbart garn från sandnes " kitten mohair" i en härlig ljusrosa färg (färgåtergivningen på bilden är något missvisande)



Maten är nu uppäten och ett gott glas vin är avnjutit. Tänkte jag skulle duka av bordet och sen göra mig en kopp med "Vintersaga", och ta en bit sånhär:          

Jag gjorde två sockerkakor, en med kanel och russin och en med ingefära och kardemumma. Ska bli intressant att känna hur den senare smakar, har aldrig provat den kombinationen förut. Men ibland måste man prova någonting nytt.

see ya!

Så sitter man här igen

framför datorn med en mugg thé. Och ännu en dag har börjat. Trött som vanligt, så det behöver jag nog inte ens upprepa. Tycker jag går runt som en zombie...
Kikade in i jäntans rum nu till morgonen, och noterade att hon inte låg i sin säng. Undrar vart hon gått och lagt sig? I garderoben? I sänglådan? Vid ett flertal tillfällen har hon sovit i fåtöljen vet jag, men inte denna gång. Hittar henne gör jag garanterat ialla fall, men hon får sova en stund till så jag kan ta en dusch.

Sen väntar jobbet. Jobbar skönt nog bara till tolv idag. Sen är det helg! Stughelg.

See ya!

nedräkning sker...

Ja så var det bara 9 arbetsdagar kvar då till resan. Hur härligt är inte det då???
Min högra armbåge värker som sjutton, så den här extrasemestern är något jag verkligen behöver. Så slipper jag förhoppningsvis vara sjukskriven.

Klockan är 5 och jag ska bara ta den vanliga morgonpromenaden innan jag väcker barnen för att gå på dagis och jobb. Har en riktigt trött dag idag, fast det är väl precis som alla dagar just nu känns det som.
Det regnar nästan konstant, och är mörkt dygnet runt, och så jobbar man 9 timmar om dagen. Inte konstigt att man är trött eller hur?!
Tack och lov för att det finns solresor:-)

Min nya header till bloggen. Vad tycks? Är själv inte riktigt nöjd, så jag tror jag ska göra om den...

 

Mer bilder! (om det nu funkar..)

Denna bild är tagen i stockholm. Schysst visst?!


Här är en gammal zinkbalja jag fått efter min gammelfaster, som står som ett vattenblänk i vid stugknuten.
En bänk i gammaldags stil ger pricken över i. Det enda mer att önska, vore om bänken skulle vara vit istället för träfärgad.

Jag älskar att fota!

Och minst lika roligt kan man ha när man går igenom korten sedan. Rätt mycket bilder sparas ju, fast de inte är särskilt grymma. Men det är såna "kan -vara-bra-att ha-bilder på något vis.
Sen är det ju toppen att man har ett riktigt bra foto-program, så man kan experimentera lite på de bilder som inte blev så där världsbäst. Riktigt hundra har jag dock ännu inte lärt mig fotoprogrammet, men det är bara att fortsätta prova sig fram tills man är nöjd.

Hade önskat att jag hade en riktig kameraväska nu när vi ska ut och resa...Får se om jag kanske hittar en där nere om inte annat, den är ju lite klumpig min kamera, inte av en sån modell att man stoppar den i fickan precis.

Här kommer det lite bilder:

En helt magisk bild, knäppt rakt mot solen, med träden som silar ljuset.

En blomfavorit: allium aflatuense. Ståtlig och tidigblommande.

Äh det verkar vara något problem med blogg.se, går inte att ladda upp fler bilder just nu. Får ta det senare eller en annan dag!
Bye!

Provpackning inför resan idag..

Två åttioliters ryggsäckar på fyra personer, kan det gå det?
Ja visst kan det det, om man inte tar med sig en massa onödigt, som man alltid har en förmåga att göra.
Sen är det ju inte som att det INTE finns butiker i Thailand heller:-P

Här har tydligen vintern ångrat sig, det är bara regn och rusk. Tur man ska slippa ifrån allt snart, och få massor med sol och värme. Det behövs verkligen för att ladda upp batterierna igen.


En bild från i somras, ute i skogen i Galtström, på picknick.

Denna lilla övervuxna hydda hittade vi där i skogen. Visst är den söt...

Nä, nu väntar CSI.

Nattinatti

Frost på biltaken...

Och kylan biter till igen. Nu märker man att det är november.
Hör och häpna, igår fick jag till och med se solen. En av patienterna på jobbet sa; "vänta, jag måste se om den fortfarande är gul"...så länge sen tyckte hon att det var sen hon såg solen..
Igår jobbade jag delad tur, fem timmar på förmiddagen, och fem timmar på kvällen, och på håltimmarna åkte vi (Jag, man och barnen) till Birsta och shoppade lite inför den stundande resan. Det blev "foppatofflor" till barnen på skopunkten, och jag hittade ett par snygga stövlar på samma ställe.

Sen inhandlades nackkuddar till flygresan, rekommendation från en som jobbar nere på vårdcentralen. Visserligen får man kuddar på planet, men en riktig nackkudde är visst bättre när man ska sitta och sova.
Tandborstar och lite andra smågrejjor handlade vi också. Kände att man inte ids ta med eltandborstarna, de är så klumpiga.

Resan jag pratar om, är ju förstås till Thailand...Resan med stort R. Vi har sparat i nästan ett år för att kunna åka, bokade flygbiljetterna i februari. Thailand here we come!
Bara 11 arbetspass kvar nu.


Den första snön har kommit och gått....

Kungsnejlikroten vid stugan har blommat från i juni, och blommar fortfarande. Helt fantastiskt...






Den sista rosenknoppen av Louise Bugnet.



Rosenstaven hann nätt och jämt blomma...

Ett tunt täcke med snö nere vid bäcken...


Den gamla grinden upp mot stug-grannen, som hänger på sned..

Så här såg himlen ut...ochpå bara nån timme hade snön regnat bort igen:-(

Björkar är vackra även utan löv..

Alldeles nyplanterad kärleksört...inköpt för fem kronor på plantagen.
Hoppas den klarar sig..

Nu är det dags för barnens kvällsbad!

Novemberrusk!

Fy tusan vad jag är less på detta regnande. Det känns som det aldrig tar slut någon gång....Bara öser och öser ner.
Tror jag lägger mig i sängen och drar täcket över huvudet, så jag slipper se eländet.

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0