Ja mysteriet med den icke fungerande internetuppkopplingen

är då löst!
Så himla löjligt. Kenneth måste ha kommit åt knappen på framsidan av datorn (den där det står wireless)igår när vi tittade på kort med Jenny o Max.
Har ens aldrig tänkt på att det sitter en knapp med den funktionen på datorn. Han hade helt enkelt stängt av den trådlösa uppkopplingen utan att han visste om det. Jaja, men det är skönt i alla fall att det fungerar igen och att det inte var ett besvärligare fel än så. Och ett tack till min brilliante lillebror som kom på vad problemet var :-)

Här är en bild från gårdagens grillning.

Behöver jag tillägga att vi har grymt mycket snö?

vår stuga försvinner nästan i snö...






Nu är dags att nanna kudden!
Buenas noche!

Vargavinter!!

Min internetuppkoppling har sagt upp sig. Den vill inte alls fungera, så jag måste nog ta till experthjälp, för själv får jag inte till det.

Sitter just nu hos svärfar i Gnarp och lånar Kenneths lillebrors dator för att kunna uppdatera.
Grillningen igår vart mycket lyckad i alla fall. Supergott! Och kladdkakan vart också bra, men inte så kladdig som man skulle kunna önska. Men den gick åt.

När jag kommer hem ska jag prova att göra en systemåterställning. Och fungerar inte det, åker jag och köper den där nya datorn jag sett ut. Eftersom leasingen på datorn har gått ut, har jag inte längre gratis support. Attans!!

Har varit förbi stugan idag, och shit vad mycket snö det var. En aning svårt att vända bilen var det (Tur att det inte var jag som körde hehe...)
Tog lite bilder, som jag tyvärr inte kan lägga in just nu. Får se ikväll hur det går.

Nu ska jag gå och hämta Gimli i bilen.
Ciao!

Grillning väntar!

Ja hör och häpna: Vi ska grilla idag. Fläskkarré.
Vet ju att grillning brukar höra sommaren till men det ger jag blanka tusan i. Dessutom slipper jag stå därute i 16-gradig kyla. Den lotten faller på älskling. Jag tar på mig att göra potatisklyftorna och efterrätten. Hade tänkt mig kladdkaka. Det låter väl gott. Och istället för vispad grädde till, blir det vaniljglass. Mumsigt värre.

Min blogg verkar inte fungera som den ska....

Trots alla mina förändringar och min noggrannhet. Tycker inte det är speciellt lätt, men jag är envis och ger mig inte förrän det är som jag vill ha det. Men man får väl ta små saker i taget.
Rom byggdes inte på en dag..

Det är svinkallt ute idag, barnen har varit ute i kanske två timmar, förstår inte hur de stod ut så pass länge, men sen kom de in som små snögubbar:-)

Vilken är eran favoritlåt just nu?
Jag lyssnar väldigt mycket på Beyoncés "Halo" och Lady Gagas "Bad romance" just nu. Och Sarah Dawn Finers låt "Standing strong".

 längtande efter snösmältning inte påfyllning....

Det värsta snöandet har visst avtagit...

Och då smäller det till och blir svinkallt istället. Uscha! Om man kunde stanna inne under täcket bara...
Men det går ju inte för sig. Nu blir det dagis och kyla. Och Jobb hela dagen.



Jag drömmer mig bort till varmare ställen...

Ja då är det skottat då.

Det var faktiskt skönt ute. Alldeles för mycket snö, men lagom kallt. K får det som en överraskning, hehe jag har inte talat om att det är skottat.







Nu blir det en dusch sen sängen. Ska upp och jobba imorgon.

Snökram!

Jäkla skitsnö!!!!!!

Nu svär jag och allt. Men jag är så himla less. Det slutar ju aldrig. Jag vill inte skotta mer nu. Räckte med två timmar igår. Jag får ju så ont i min stackars armbåge som aldrig kommer att bli bra.....
Äh det är lika bra att klä på sig och gå ut. Älskling måste ju kunna komma in med bilen på gården.

Önska mig lycka till och att inte armen eller ryggen går av. Får ju lite träning i alla fall. Vem behöver gå på gymmet när det kommer så här mycket snö???

Hej åh hå vad det snöar...



Idag vet jag inte ens om jag bryr mig om att gå ut. Tillbringade eftermiddagen med att skotta igår. I TVÅ timmar. Hujeda mig!! Och det bara fortsätter...hela tiden.
Jag tar ett varmt bad istället..och drömmer om sommaren. Kanske pysslar lite..och STÄDAR fast jag inte vill. Det ser ut som ett bombnedslag här hemma. Saker överallt. Barnen "hjälper" till med det hela. 

Tacka vet jag Thailand där man slipper metervis med snö, och kan gå Barfota....

Favorit i repris!

Tacos idag igen. Åh det är så himla gott. Nu ska jag sätta mig i soffan och jäsa lite grann. Läsa min bok och mysa med barnen innan de ska sova.

 Bästa muskelsalvan. Ni kan tro att jag är glad att jag köpte den! Fungerar utan anmärkning på min onda armbåge. Eller så är det tron som funkar;-)

Uscha vad jag fryser!

Gimli och jag tog en tidig morgonpromenad. Hela 12 minusgrader var det. Funderade allvarligt på att avstå men samvetet segrade till sist. Dessutom är det ju faktiskt riktigt skönt bara man kommer ut och igång. Och Gimli blir ju glad.

Nu har jag en känsla av att det kommer bli livat snart. Det är dags att väcka barnen, och måndagar brukar inte vara någon höjdare. Liam var vaken till nio igår kväll, supertjurig att få i säng. Men det är bara att ta tjuren vid hornen. Ska försöka hinna sminka mig lite innan bara. Så man ser mer ut som folk...



Chanel är en mycket bättre linslus än vad jag själv är....

Nu skrattar jag hysteriskt snart.

Sitter fortfarande med den här förbenade designen. Blir så trött när det inte vill sig som jag vill att det ska vara!!! Grrr!

På nåt konstigt vänster verkar det som att alla nya inlägg blir vänsterställda, och de andra centrerade. Hur i H**vete har jag lyckats med det nu då??! Den här följetongen börjar ju bli löjlig.
Samtidigt försöker jag få Liam i säng, vilket inte går något vidare. Nu vill ju jag bara krypa ner under täcket. Så det så!
Och B T W hårfärgen vart super! Något som har gått bra idag i alla fall.
Men imorgon är en ny dag!
Ciao!

Löta vart ingen höjdare...

Åtminstone inte om man frågar min son. Han skrek konstant och var jätteförbannad för att det inte gick att stå på skridskorna. Men han gjorde det ändå väldigt bra med tanke på att han aldrig någonsin stått på ett par skrillor förut. Jag själv var väl inte så grym direkt. Okej jag kunde hålla balansen, men hade inte lyckats så bra med åtsnörningen av skridskorna. Fick ju riktigt ont i fötterna av dem. Men så är det också 8 år sedan jag åkte sist. Skridsko-åkarmusklerna har varit i vila alldeles för länge. Blir till att ändra på det!!!

Nu väntar en bra film och årets första semla på mig!
Och tråkigt nog har jag inga bildbevis från skridskoåkningen. Får ordna det nästa helg då det förhoppningsvis är dags för nästa pass...

Sitter och väntar.

På att färgen jag satt i håret ska ha gjort sitt. Under tiden läser jag på trädgårdsforum om VÅREN. Vill NU!!!!!
Snälla inte mera snö. Inte mera kyla.
Fast det är nog en önskan förgäves. Trots allt är det bara januari...

Idag ska vi i alla fall ägna oss åt lite vintersport. Barnen fick nya skridskor av mormor och morfar igår (sen julklapp) så idag ska vi på Löta och inviga dem.
Jag ska leta fram mina gamla skridskor som Älskling köpte till mig för ett antal år sen (det var precis när vi träffats). Jag har faktiskt inte ens åkt skridskor sedan dess, så det ska bli riktigt roligt.
Nu blir det duschen!

Nu har det blivit en rejäl paus.

 
(Mamma och pappas rottweiler chanel)

Mamma och pappa är här och vi har ätit god middag och efterrätt till och med. Förrätten hoppade vi över.
Oxfile och potatisgratäng toppat med smulpaj med äpplen och vaniljsås är inte dumt det inte. Lade sig som en valk runt magen direkt...

Nu börjar jag bli riktigt trött..Tråkigt men sant. Att man alltid ska bli trött. Jag förstår inte!
Hur som helst, nu ska mamma och jag titta på lite bilder på min brorsdotter.
Designföljetongen fortsätter väl när jag orkar. Tack och lov för designa din blogg.se :-)


Guten Abend!

Designen fortsätter...

Men det är ju inte som att det går superbra inte. Men som jag sa igår: lite åt gången.
Nu ska jag skala potatis till gratängen. Oxfilen får nog tina ett tag till.



En rätt rolig grej. Slideshow. Och ganska simpelt att få till.
Tack Designa din blogg.se

Men nu är jag less!!!

Har suttit i över två timmar och ändrat desigen lite på bloggen. Och inte riktigt fått till det hela. Men jag har kommit en bit på väg i alla fall. Tror det tog närmare två timmar innan jag fick till headern som den ser ut nu..(alltså innan jag fick in den på bloggen. Själva redigeringen tog inte lång stund alls..)

Det blir till att fortsätta en annan dag. Nu har jag ont i ryggen av att jag suttit så konstigt. Blir till att inta sängläge med en bra bok innan John Blund kommer.

Åh förresten...."Snart är det fredagsmys....lalalalaaaa":-D

Buongiorno!

Det börjar ge sig...

med förkylningen. Men idag blev jag hemma med vård av barn istället, Liam mådde inte bra imorse, och hade inte sovit. Så då var det bara att stanna hemma. Imorgon stannar Älskling hemma, jag har både APT-möte och ett möte i egenskap av skyddsombud, med räddningstjänsten. Intressant båda delarna. Sen är det ju bara en dag kvar till helg.<3

Har suttit och försökt redigera lite bilder, bl a till en ny header hit till bloggen, men datorn går sååå segt och det blev bara fel hela tiden, så jag gav upp. Får ta det lite pö om pö när jag orkar.
Det är liksom dags för en ny desing nu tycker jag. Den gamla känns tråkig, så jag har börjat med att byta ut "grunden". Svart kändes så dystert. Nu ska det vara ljust och fint.



´Til next time XX

Förkylning.

Attans!!! Vill inte. Typiskt!
12 minusgrader ute. Gimli väntar på att få sin morgonpromenad. Sen blir det jobb för hela slanten, hela helgen.
Tar mig i kragen, slutar gruva mig. Vet att det är svinkallt ute. Hur jag än klär mig den här årstiden så fryser jag. Inne som ute. Bbrrrrr!!!Lika bra och gå på en gång.

Ciao!

Åh om det vore vår snart ändå...

Har varit hemma från Thailand en vecka och är redan less på kylan och snön. Visst det är jättevackert och så, men hallå! Vintern är bara alldeles för lång i detta land.

Jag vill bo i stugan nu. Pyssla och fixa och framför allt: anlägga min kryddträdgård. Och börja med årets frösådder.

Har suttit och tittat på tyger på IKEA på nätet. Ska fixa en ny "specialsoffa" till stugan i vår och då är frågan. Vilken färg och vilket mönster?
IKEA STOCKHOLM BLAD MetervaraIKEA stockholm blad i grått eller svart..

BERTA RUTA MetervaraBerta ruta

SNÖA MetervaraSnöa eller
SOFIA MetervaraSofia smalrandig?
Svårt val, det måste ju ändå vara nåt man inte ledsnar på! Men jag tror att det lutar åt Sofia faktiskt..Vad tycker ni? Jag botaniserar vidare. Just nu på panduro hobby, kategorin shabby chick. Men jag tycker inte jag hittar så mycket. Blir till att avlägga ett besök på hobbybutiken imorgon tror jag. Alltid hittar man någonting roligt!

Ciao!

inredning.

Nordljus - En butik - En livsstil 

Har förlorat mig på nordljus hemsida och nätshop nu i säkert två timmar. Finns så otroligt mycket fint där så jag blir alldeles knasig. Men jag har det iofs ganska bra, för butiken ligger inte långt från där jag bor. Så jag kan gå dit och se sakerna IRL också:)

Jag blir så inspirerad. Vill sätta igång och göra om och pyssla till NU på en gång. Men det går ju inte så jättebra. Det tilltänkta objektet att fixa till är våran sommarstuga. Och där är svinkallt just nu, ingen värme på (finns inte ens element där....)Dessutom är det hur MYCKET snö som helst och man måste skotta sig in. Ingen bra idé  med mina onda armar alltså. Det får vänta lite längre in på året. Men sitta och drömma och planera, det är det inget som hindrar mig ifrån. Det är jag bra på:-D

Nu är det dags för sagostund för barnen innan de ska sussa.

Hua vad trött jag är just nu!

Vi har varit på Birsta idag och handlat lite smått och gott. En ny MOSER trimmer till Gimli, den gamla håller på att lägga av, Fågelmat och fågelmatare. De måste få lite extra nu när det är så förbaskat kallt. Två plastlådor till mina pysselsaker som ska flyttas på (Kan behöva flera....) Lysrörsarmatur till de blivande småplantorna jag ska sätta i februari/mars nere i hobbyrummet, nya snygga hallmöbler, som på håret fick plats (Och jag som tyckte jag mätte så noggrant....)Mat på ICA MAXI (Kylskåpet gapade tomt efter resan) ja det var väll allt....Ja just ja, nya varma vantar till barnen var ett måste. Så de slipper frysa om sina små fingrar, för de bangar minnsan inte för kylan inte!
Sen var vi och hälsade på Jenny och de små sötisarna Wilgot och Louise. OJ vad de hade växt på en månad. Och de var så vaken när vi var där. Jättemysigt. Man blir barnsjuk!!!!!Synd att Max var på jobbet. Men vi måste åka ut dit snart igen, nu när de inte har nån bil. Och då får vi ta de när han är hemma.

Det blev en riktig brakmiddag idag, med potatisgratäng och oxfilé. Hujedamig vad gott  det var. Jag kan ju säga så här, det var inte jättegott om potatis i Thailand......

Men nu är jag så trött, så jag orkar inte organisera några pysselgrejor i kväll inte. Det får bli imorgon om jag hinner med innan jag börjar jobba kockan 16, eller på söndag kanske.

Sen har jag hittat min nästa dator. Hade tänkt köpa idag, men det blev inte så. Så här ser den ut, en betydligt mindre modell än den jag har nu, vilket är jättebra. Dessutom har den jättebra batteritid i jämförelse med nuvarande, som har ca 30 mins batteritid (den är ju iofs tre år), ca 8 timmar.

Asus EEE-PC 1005HA RosaAsus EEE 1005HA. Fullt tillräckligt för mig, dessutom snygg!

Nu tror jag det blir sängen och stickningen. Förhoppningsvis har jag ställt om mig helt när jag börjar jobba riktigt på Måndag. Jag vaknade ju redan strax efter fyra imorse, så det är egentligen inte konstigt att jag är så trött fast klockan bara är sju.
Men natti natti då!

Look-Alike...



Detta test gjorde jag i dag. Visst är många av dem lik mig???!!!!
*ASG* Men det var skoj i alla fall!

Honey I´m Home!!!!

Japp, nu är vi hemma igen, och det känns underbart. Det är verkligen som man säger, borta bra, men hemma bäst. Fast det hade kanske inte behövt vara så in i h**vete kallt. Just nu står termometern på -21 grader. Brrrrr. Det är så man inte vill sticka ut näsan utanför dörren ens.
Men eftersom jag var och hämtade lille vovven idag, så är det inte som man har nåt val precis, om man inte vill torka hundkiss inne förståss....

Det var så underbart att träffa Gimli igen. Och skönt att veta att han haft det hur bra som helst tillsammans med alla  brudarna hos Towa. Just nu ligger han brevid fötterna på mig efter att ha busat en timme. Han väntar väl på att vi ska gå och lägga oss...Och ni må tro att han är fin! Syns verkligen att det är nån som är mycket bättre än mig på att klippa. Måste bli bättre på det jag med, och det är ju som man säger: öva, öva öva!

Men nu tror jag att jag lägger mig i sängen snart. Det har varit en lång första dag hemma. Det är riktigt jobbigt att köra bil med mycket snö och spårigga vägar, när man inte kört på så länge. Känner mig ganska slut faktiskt. Ändå har det gått bättre med jetlagen än jag trodde det skulle göra. Förmodligen tack vare att Liam sov nästan hela flygresan, så jag också kunde slappna av. Sov i alla fall 4 timmar på planet, kanske 5 till och med. Och igår kom man ju i säng i vettig tid, redan vid tio, och barnen vaknade lagom till klockan sju. In i rutinerna på en gång.

Natti, natti!

5 januari-2010

Tidig morgon i Bangkok. Jag vaknade redan vid sjutiden. Lite trångt i min enkelsäng, Liam har sovit där med mig hela natten, det är knappt så man har kunnat röra sig för han har legat med huvudet mot min rygg.
Nu sover fortfarande resten av familjen, och jag har varit ner och ut på gatan för att röka.

Bangkok är nog staden som aldrig sover i alla fall. Vilken tid man än har varit ut, är det samma trafikbuller, och alltid någon som är vaken verkar det som.
Nu i morse när jag var ner, satt det två gummor och pratade på varsin stol brevid mig. I något som såg ut som pyamas och en jacka på det (Ja, det är ju så kallt här....INTE) Ungefär som man skulle gå ut i morgonrocken hemma, vilket jag ALDRIG skulle få för mig att göra.
Munkar gick förbi med en bytta att samla pengar i. Men de stannade inte framför mig. Barfota var de, insvept i orange tyg.

Kanske var det samma munkar jag såg igår morse. En av dem stannade igår framför mig i en sekund och önskade mig lycka till. Sen gick han vidare. Tack tänkte jag och nickade leende till honom.

Idag är sista dagen i Bangkok. Inatt kl 00:50 sitter vi på ett plan till Köpenhamn. Där landar vi kl 6:35 tror jag det var. 8:00 går planet vidare till Arlanda. Sen är det tåget hem. Kommer att bli en låååååång dag, eller ett lååångt dygn skulle jag säga. Men det ska bli skönt att komma hem!!
See ya Soon!!!

3 Januari 2010

En lååång dag i Bangkok med shopping före lunch. Barnen klarade det hyfsat bra med bara lite protester. Vid tvåtiden åkte vi tillbaka till Wendys Guesthouse för att lämna av det vi handlat, sen gick vi på McDonalds och åt lunchen där.Efter det blev det en taxi till parken, bara några kilometer bort, där barnen fick leka av sig. Men det var riktigt varmt ute och Kenneth hade ont i örat, så vi blev bara där i en och en halv timme innan vi åter åkte till wendys.
Kenneth gick upp och vilade med barnen, och jag förljde med svärmor på MBK, som är shoppingcentrat alldeles nära här. Där gjorde jag av med resten av pengarna, 1900 baht för en Mp3spelare med 8 gigs hårddisk. (nästan 400 svenska...)

När jag kom tillbaka, var barnen fortfarande på högvarv och Kenneth hade ännu ondare i örat. Så det fick bli sjukhuset. Vi bad hon i receptionen att skriva på en lapp vart vi skulle, så vi kunde visa taxichauffören.
Besöket på sjukhuset tog inte mer än 1½ timme. Jättefin service, inte som hemma när man kan få sitta och vänta hur länge som helst. Sjukhuset i Bangkok är nog det första jag sett i Thailand som varit ordentligt strukturerat. Och bemötandet var oklanderligt. Jag är imponerad!

Hoppas medicinen hjälper snabbt så flygresan går bra....

2 januari 2010

Nu är det länge sen jag skrev nåt inlägg. Vi har inte haft nån internetuppkoppling när vi bott på Changburi. Där för har det inte blivit några uppdateringar. Sën måste jag erkänna att jag varit lite lat med, har inte orkat lägga in kort för åtskilliga dagar på datorn ens. Har bara tagit många nya:-P

Har supermycket bilder, från bl. a Nyår som kanske kan behöva redigeras eller nåt.
Idag lämnade vi Koh Chang i alla fall. Men med en ganska stor miss i protokollet. Det var en JÄTTEstor resedag idag. Det ledde till bilköer, på en liten ö som koh chang=trafikkaos.
Minibussen vi bestämt att åka till Bangkok kom precis i tid, kl 12:15. Fyra timmar senare kom vi på färjan över till fastlandet. Kl 16:40 kom vi av färjan och började den 30 mil långa resan till Bangkok.
Vid halv tio var vi framme på Wendys Guesthouse. Vilket mysigt ställe, riktigt litet, fönster finns inte i alla lägenheter ens, inträngt på en liten gata med höghus och restauranter och tvätterier och annat. Men så mysigt!!! Och rent och fräscht. Sen är det ju bara några dagar, och rummen är ju till för att sova på bara:-)

  Så här såg det ut på coconut i alla fall, där vi firade julen.

 Liam i poolen..

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0