Nu ska här rensas nypon.

Var till mamma igår och plockade en halv ica-kasse. Riktigt fina exemplar. Måste rensas sen ska de torkas på tidningspapper. Läste att det inte var bra att torka dem i ugnen eftersom man tappar mycket av c-vitaminet då.
Det får helt enkelt ta den tid det tar. Har dessutom haft en massa örtkryddor på torkning, och nu börjar de bli färdiga efter ca 1-2 veckor. Tomaterna ligger på en byrå och eftermognar. Det är ganska många.
Härligt att ha så mycket odlat att ta rätt på. Och nyttigt, jag är på väg att bli ett riktigt hälsofreak igen. Får nästan spunk när jag hör att de ger O´boy till frukost på skolan...vaddå fanatisk? Helst skulle ALLA halvfabrikat bort ur våran kyl, och ALLT godis uteslutas, tillsammans med ALLA kryddblandningar innehållande glutamat.
Det är faktiskt inte så svårt att göra sina egna kryddblandningar....

Ah, man får väl ta en liten del i taget...Rom byggdes inte heller på en dag..

Min son är rolig han!

Jag ville kramas lite, så fick jag en puss av honom, så säger han:
-" Mamma har du läppfis?"

Det jag antar att han undrade, var om jag hade läppstift på mig:-)

Hur ofta städar man kryddskåpet??

Tydligen alldeles för sällan.Den här kryddburken till exempel. Har hängt med i 26 (!!) år liksom. Haha snacka om överskridet datum. För 26 år sedan var jag 4 år...

Nu håller jag på att organisera om lite grann. Förfarar lösa saker i större burkar, så det är lättare att leta utan att man får allt över sig. Refillpåsar till kryddor till exempel. Eller Théerna...
Eller varför inte kryddburkarna.

Nu ska här spisas kyckling Tandoori och ris (jag hoppar över riset och äter blomkål istället).

Helgarbete...

Fy vad trött jag kände mig när jag skulle kliva upp. Hade lust att bara ligga kvar i sängen. Det är så gruvsamt att kliva upp när täcket är så varmt och golvet isande kallt. Tror det är dags att starta värmen i huset. Tror inte det är gjort ännu. Bara 17 grader i köket. Brrr.
Måste skynda mig att sticka klart raggsockarna till mig, så jag slipper frysa så om fötterna.

Mitt över dagen, när jag har timmar, tänkte jag gå ut och plocka såna här:1 dypon=dagsbehovet av c-vitamin...Behöver jag säga mer. Ett billigt sätt att hålla sig frisk! Speciellt när de växer i trädgården..

Nu väntar jobbet. Så nu sticker jag!
Ciao!

Dagens middag...

Fläskfilé med smörstekta kantareller och hasselbackspotatis. Hur låter det??

Har en jobbarhelg att se fram emot. Jag känner mig full av energi. Det gör mycket stor skillnad att sluta 14 på dagarna i stället för 17. Därför har jag fortfarande energi kvar på eftermiddagen till att dona i hemmet.Hösten är här med sina underbara färger. Om man låter bli att tänka på att det faktiskt går mot en lång mörk och kall period, är det riktigt härligt.

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0