Jobbardag!

Och vilken dag sen...en av vårdtagarna på avdelningen har haft magsjuka, och det var jag som åkte på att gå in till henne.
I och för sig gjorde det inte så mycket, för jag blir ju aldrig sjuk i magsjuka, men man är ändå rädd att man ska dra hem bacillerna...

En annan av vårdtagarna har varit jätteorolig, och jag ljuger inte om jag säger att hon larmade säkert 50 gånger minst..
Så det har varit en "busy" dag idag. Jag känner mig trött och slut, men tänkte ändå ta och skola om lite småplantor så fort barnen har lagt sig i sina sängar.
Det är ju liksom lite avkopplande det med. Och jag vill göra det så fort som möjligt så det inte blir rottrassel. Har ju ingen lust att misslyckas precis, efter all den möda jag lagt ner (för att inte tala om de pengar det kostat).
Vore så surt om det inte skulle gå bra.....

Så det är väl bara att sätta igång.
Lägga barnen först bara.....

Buenas noche...

Strålande solsken...

Vad glad man blir! Det är tre plusgrader ute. Toppenhärligt. Ska ta med mig barnen ut att leka en stund innan vi går på dagis tror jag...
Sen måste jag ner på Kvissleby innan jag börjar jobbet klockan tolv. Tralalalala....vad jag blir på bra humör när solen lyser...

Titta så fint en av mina pelargoner blommar...
Förhoppningsvis kommer min trädgård att vara full av sådana här blommor i sommar.

Men nu ska jag klä på barnen!
Ciao!

Nya designen

Blev långt ifrån färdig idag. Mycket som ska göras ännu. Men jag orkar inte mer ikväll. Men så här långt är det väl inte så tokigt tycker jag!

Nu väntar sängen och förhoppningsvis något bra TV-program......
Bella notte!

Sitter och funderar!

Och nu har jag kommit fram till att det är dags att förändra utseendet på bloggen.
Ska bli skojigt!
Men det kommer nog ta en del tid...måste ju hela tiden avbryta för att vakta barnen hehe...aja, det får ta den tid det tar!
See ya on the other side....

Sitter och surfar runt!

hittade den här roliga sajten: Slott i europa. Jag som är så intresserad av histora och historiska platser tyckte den sidan var toppen! Tänk att få besöka en massa slott i tyskland och skottland. Lite häftigt skulle det ju vara!

Hej och hå....

Färgar mitt hår just nu.....Och det är alltid roligt. Billigt sätt att kanske känna sig lite fräsch igen. Det vill säga OM man gör det hemma. Går man till frissan blir man åtskilliga hundringar fattigare, för då skulle man nog inse att man förutom att färga håret även skulle behöva klippa sig hahaha....
Nu är jag alldeles för snål för att gå till frissan ofta, så jag klipper mig själv hemma. Och färgar dessutom håret hemma. Blir en hundring högst i utgift, plus lite svärande kanske, när man inte får till det riktigt som man vill.....

Men med en mager plånbok nu för tiden får man vara lite ekonomisk. Håller just nu på att spara för fullt till en liten utlandssemester i Grekland i maj. Och efter det, blir nästa sparprojekt: Thailand. En hel månad i december. Hur härligt är inte det då? Och för att göra en sån drömresa, gör man gärna lite uppoffringar!

Idag har jag varit på läkemedelsutbildning. Högst intressant, och dessutom ganska mycket man inte visste om de olika läkemedlens interaktion med varandra...
Sånt som man borde veta efter 10 år som arbetstagare inom vården. Men jag antar att det inte är för sent att lära sig. Dessutom kommer det ju hela tiden nya preparat som man ska bli uppdaterad på.
Nästa tillfälle är på onsdag i nästa vecka. Då skulle vi gå in på mer specifikt om de olika läkemedlen. Hur intressant som helst!!


Nu ska jag surfa runt på hm:s sida lite och kika på kläder för lite sommarinspiration. Det damp ner en bonuscheck på 150 kr idag. Så välkommet så!

Blir sedan tidigt sänggående ikväll!
Tjingeling!

Här händer det grejor minsann!

Vi har hela eftermiddagen hållit på och röja. Kasta gamla kläder och skor som inte längre används, monterat ner spjälsäng och skötbord för att det ska ta mindre plats. Verkar inte troligt att det blir använt igen. Inte av oss i alla fall.
Jag har sorterat, och vikt tvätt, och lagt in i skåpen, dessutom går tvättmaskinen hela tiden. Men det är inte så konstigt nu när det varit magsjuka i hushållet så blir det ju ännu mycket mer tvätt......

Nu ska jag snart säga till Älskling att han får ge sig för dagen, det kommer en dag imorgon med.
Jag vill se på TV nu!!

Vilken soppa!

Hejsan!
Eller kanske god eftermiddag.
I fredags åkte vi med buss ner till Stockholm för att ta "Galaxy" till Åbo, Finland.
Bussresan tog åtskilliga timmar, och när det äntligen var dags att kliva på båten och sätta sig till bords för att njuta av buffén, slår bomben ner: Älskling hade fått magsjuka. Fy sjutton vad det inte var roligt.
Senare några timmar in på natten, var det dags även för tösa att börja kräkas. Nä nu j**lar!
Liam var däremot pigg. Så honom fick jag valla i korridorerna på båten för att han skulle göra av med sin energi.
Ja det kan man kalla ironi. Med magsjuka på en båt, men det var ju inte sjösjuka i alla fall *asg*

Men alltid ska det vara någonting!

J o M klarade sig bra från magsjuka de trots allt, men då hade J illamående i alla fall....en liiiten släng av sjösjuka.


Idag har jag planterat fröer av eremurus robustus- Jättestäpplilja. Dessa krukor ska ställas ut i kylan för att gro. Det som är lite tråkigt är att de i sådär 4-5 år bara är grässtrån, detta för att rötterna växer till under den perioden.
Men tålamod är en dygd. Den som väntar......Här är det Aubrietia som har grott. På endast en vecka. Det gick riktigt fort.


Och här är en hel hop med fingerborgsblomma. Tolv stycken sådana här små byttor har jag, med ungefär lika mycket i alla....Blir mycket fingerborgsblomma om de klarar sig.Här växer hyacintlökarna för fullt.  5 styckna har jag. Det är nog dags att börja med näringen snart....Här är en bild från stugan, där det för en månad sedan stod en hel dunge med blandade träd, och nu är så här kalt. Inte längre något insynsskydd....Man får plantera något snabbväxande...Men som inte blir för högt, för då kommer väl kraftbolaget igen och vill avverka:-SHär gosar Leja med hästarna vi brukar gå förbi på promenaden. De verkar allt kärvänliga de hästarna. I alla fall mot barn, men inte alltid mot varandra...

Nu ska här lagas fiskgryta!

Godmorgon!

Fick en smärre chock imorse när klockan ringde...Bara flög upp ur sängen i ren förskräckelse. Jag låg och drömde om mina blomplanteringar hahaha Och så klart måste jag ju drömma att det hade gått åt skogen. Typiskt.
När jag sen kom upp på toa och såg mig i spegeln fick jag en till chock.
Hela min överkropp och mitt ansikte var fullt av ränder efter sängkläderna, jag såg själv ut som ett skrynkligt lakan.
Men nu är klockan halv sex och jag har varit på min sedvanliga morgonpromenad med hundarna, så förhoppningsvis är skrynklorna borta av den friska luften *kan man ju inbilla sig iaf*

Det är dags att lägga på lite spackel, dricka upp kaffet och väcka barnen för avfärd till dagis.

Ciao!

Frösådd och småpyssel...

Det är vad jag pysslat med idag. Och det har varit så skoj. Nu får man vänta med spänning på att de små rackarns fröerna ska bli fina plantor....Och jag är nervös för att misslyckas kan jag lugnt säga. Har ju aldrig drivit upp blommor från frön förr. Men som de säger i England-"there´s a first time for everything"......
Ni får hålla tummarna åt mig!
Och tänk sen, fram på senvåren, försommaren....när man kan plantera ut de små liven i rabatten. Härligt härligt!

Här kommer lite bilder från dagens mödor;Yttepyttesmå frön från alunrot.Jag gjorde mina egna blometiketter....frågan är hur länge de håller när det bara är kartong...aja, man tager vad man haver...=)På köksbänken....jord och fröer....På plats i fönsterbänken med plastkupan över...Nu hoppas vi på 100% grodd:-)

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0