Här har grejats!

Och jobbat har jag ju gjort så klart!

Men i lördags, när jag var ledig, huserade vi nere i stugan. Tungt arbete!Fyra timmars arbete på två man.Och ändå blev det inte klart!Högarna på andra sidan staketet var alla större grenar som sorterades ut först, helgen innan.
Vem hade kunnat tro att det skulle vara så himla mycket??
Tur att vi ALDRIG behöver göra om det!=)Liam lekte med sin favoritsak, en gammal trasig cykel.Och jag gick på pionjakt, och hittade den till slut....Hade täckt över den för väl inför vintern.
Vilken tur att den klarat sig, är en dillpion, som inte är allt för vanliga. De ska man tydligen vara rädd om!
Och det är jag ju!

I helgen blir det jobba, men ska försöka hinna med plantagen en sväng på timmarna, de hade ett bra erbjudande på rosor. Nu ska jag ha min flammentanz! Eller kanske två eller tre....

Vår i trädgården!

Eller, ja nästan kanske. Skulle ta och gräva i rabatten för att kunna ta bort allt ogräs som spritt sig. Hmm...det var som att köra spaden rakt i en sten, bara det att det var ingen sten utan tjäle så klart.! Attans! Aja, det vart till att kratta ordentligt istället. Och barnen hjälpte gladeligen till. Krokusen har börjat blomma äntligen i alla fall...och riddarsporren har börjat växa såg jag. Härligt värre.
Och inne i hobbyrummet frodas alla småplantor, och jag pysslar om dem ordentlgt. Skolade igår om både akleja och jättevallmo "royal wedding". Men då insåg jag att jag hade lite problem. Jag måste köpa hem mer jord och fler krukor. Annars blir det svårt att skola om resten av sådderna. Är ju några sorter.

Anisisop
Akleja "william Guinness"
Akleja vit
Akleja Blå
Jättevallmo "Royal wedding- Vit med lila öga.
Jättevallmo Mix
Backtimjan
Aubrietia
Stockros Mix
Klematis- "korean beauty"
Aplklematis
Klematis integrifolia
Ännu en klematissort som jag inte kommer ihåg namnet på
Röd tagetes
Sommardahlia
Alunrot "emperors new clothes"
Rysk martorn "Blue hobbit"
Lavendel "Ellegance ice"
Rosenvial

Ja det var ju några sorter hihi....de flesta har redan grott, men jag hoppas på mer grodd av rosenvialen, för där har bara en grott....Sen är det två sorter som ska direktsås på växtplatsen: Pionvallmo, cremefärgade och nästan svarta, och Backnejlika "sooty".
Dessutom köpte jag ju två sorters fuschia och en mårbackapelargon, vilken ska till att blomma nu. Spännande.
Mycket trädgårdsarbete väntar i år, för jag har även beställt pluggplantor från Odla.nu. 

Glad påsk!

Ja idag är det långfredagen....jag har jobbat, men hade lite tur så jag fick gå lite tidigare. Älskling hämtade upp mig så åkte vi ner till stugan och tittade till lite. Och hua hur det såg ut. Nu när nästan all snö tinat undan, ser man vad mycket tall och grankvistar det ligger kvar sedan de var och tog ner träden. Blir till att kratta en hel del!...

Nu har vi precis ätit cesarsallad till middag, och jag har städat medans K lagade maten. Det känns skönt. Men nu har jag helt slut på energi, så jag tänker gå ner och lägga mig på sängen en stund. Misstänker att jag kommer att bli förkyld. Det är därför jag har ovanligt lite energi.

Men åter igen!
GLAD PÅSK!!!!!

pyssel på kvällen!

Japp, jag har satt om två av mina 18 pelargoner, gjort en ny fuchsia-stickling och målat krukor. Tycte de var lite tråkigt blåa, så jag målade dem med tunn akrylfärg. Så här blev det:Det här är alltså före-bilden..
Och så här ser de ut nuVille inte ha heltäckande färg, utan lite chabby-chique över det hela...
Här är växter som blommar hemma hos mig....Hyacinten woodstock, som inte blev utplanterad i höstas....började gro i matkällaren och blommar nu 6 veckor senare...En av mina röda zonalpelargoner....vackert blommande redan i april....Den andra pellisen...också zonal, men vet inget namn.

Och mycket mer blomning hoppas jag på hela sommaren, min mårbacka kan jag knappt bärga mig till jag får se växa och blomma....
För att inte tala om alla frösådder som står på tillväxt i källaren.
Alunrot, papaver, rosenvial, akleja tre sorter,  vit lavendel, rysk martorn, clematis integrifolia, clematis "korean beauty", aubrietia, jättestäpplilja, petunia, ja det är en del....bara hålla tummarna att det går vägen ända fram.

Sen har jag även beställt från odla.nu perenner. Både iris pioner dagliljor och annat...
Jag hoppas verkligen på ett gott trädgårdsår för första gången. Inget tvång som av mamma när man var liten, utan bara intresse och vilja.

Ja, idag har vi gjort stada osäker!

Det började med att jag höll på att bli försenad in till stan för att Liam inte ville klä på sig. Sen glömde jag vagnen hemma...Men som tur var hann jag precis i tid till när Emelie och jag hade bestämt i alla fall. Det var inte så mycket trafik som tur var.

Vi tog en promenad från Södermalm ner på stan och började med H&M. Där fanns det otroligt mycket fint, men jag höll hårt i pengarna, och köpte bara det jag skulle - en present till flickan Leja ska på kalas till imorgon.

Sen hittade jag en tunika åt mig själv, och använde bonuschecken från H&M på 150 kr. Så jag var väldigt ekonomisk. Det ska jag ha en klapp på axeln för...

Efter H&M gick vi på Gina tricot. Där provade vi solglasögon....Snyggaste brillorna hihihiDetta kort knäppte Liam på mig, han tyckte jag också skulle vara med och prova...Emelie och Liam...partners in crime haha.....

Så, Gina tricot har riktigt schyssta solbrillor.

Efter det moderiktiga reportaget, gick vi på torget och käkade korv. Barnen var hungriga.
Ett snabbt stopp ¨på Ica Esplanad där vi köpte en pistagelängd sedan bar det av hem till Emelie där vi fikade bulle och Té. Riktigt gott.

Båda barnen somnade i bilen på väg hem. De hade gjort av med all sin energi tror jag.
Det är mysigt att hitta på saker med dem, men ibland önskar man gå själv. Speciellt när det blir bråk och tjat. Som tur var klarade vi oss ganska bra från det idag.


Fick tips på allt om trädgårds diskussionsforum om denna sida på internet. Mycket fint fanns det där! Det kliar i köpfingrarna, men jag biter ihop....

Broarne.se inredning och diverse i lantlig, chabby chick-stil.

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa nya numret av allt om trädgård.
Ciao!

Ledig dag!

Och skönt är ju det. Ska fara en sväng på stan med barnen. I dessa blöta vårtider är det ju viktigt att ha galonkläder till barnen, så det ska jag ordna till Leja idag, som har vuxit ur sina. De har Lillebror ärvt.
Sen blir det lite fika med Emelie. Hoppas bara barnen kan hålla sig i kragen och inte riva stället.....

Nu ska här duschas och spacklas innan det är dags att åka!
Au revoir!

Två plusgrader ute klockan 4:30...

Riktigt härligt att gå ut när det är så pass varmt redan den tiden.
Det går mot vår!!!!!
Jag jublar! Underbart härligt.
Och snart väntar ett rejält röjningsarbete i stugan (tror jag) kvistar och annat ligger gömt under snön. För att inte tala om grävningen som ska till i mina trädgårdar...
Någonting att se fram emot...Utevistelse.

Idag ska jag på andra delen av läkemedelsutbildningen. Specifik farmakologi.
Sen jobbar jag bara en dag till innan det är helg. Skönt med tredagars-helg. Det är jag förtjänt av!

Nu blir det väckning av små söta rara barnen och traska iväg på jobbet.
Ciao!

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0