Loggar in men

vet inte vad jag ska skriva. För tillfället är jag mållös!!
Får återkomma i kväll, när jag förhoppningsvis har fått tillbaka talförmågan!
Livet är Skit just nu!!! Och så jävla orättvist!!!!

Mitt hjärta blöder

För er mina vänner.  Jag tänker på er hela tiden. Tårarna kommer då och då...Kan inte tro att det är sant!!!!!
Miljoner kramar till er!!!!





trädgårdsbilder..

följande lökar har jag planterat i min nya rabatt=)



Allium ´Aflatuense´



Narcissen ´Thalia´



Krokus ´Ruby Giant´



Allium ´caeruleum´



Krokus ...vit.

Här kommer en bild från trädgården i stugan, som jag tog igår, den 27 september..




Min kungsnejlikrot blommar om igen, sen planteringen helgen 1-2 augusti. Det är inte illa tycker jag.
Och vad vacker den är sen=)



En kungaspira jag gjort av lufttorkande lera. Efter torkning är den målad med bronslack.
Den sitter nu i ena krukan med höstväxter jag har på bron.






Detta hjärta gjort av samma material sitter i den andra krukan med höstblommor också på bron.


tråkiga nyheter...

Mina farhågor var sanna idag. Leja har öroninflammation och måste äta penicillin i fem dagar. Får se om jag kanske blir hemma från jobbet imorgon om hon har mycket ont i örat.
Annars blir det att jobba som vanligt...
För en stund sedan lagade jag mat och dammsög. Det var så otroligt skitigt på golven, men det är ju smällar man får ta när man har två småbarn och två hundar.
Ständigt denna städning....uscha! Tror jag ska slappa i soffan snart, eller hålla på med leran, det beror lite på barnen, hur medgörliga de är. Blir det mycket bråk orkar jag inte engagera mig i den kreativa biten....

När vi kom från doktorn och apoteket, stannade jag till en stund hos min kompis, och beundrade lite i hennes trädgård. Den är otroligt fin. Hon har fått till det bra på relativt kort tid, med tanke på alt annat hon haft att göra.
Genom att titta hur andra har det, får man inspiration. Och det mina vänner kan man aldrig få för mycket av vad det än gäller. Så låt er inspireras!!

Ska snart ringa till BVC

Och få en tid till Leja. Om det nu finns några tider att få..Fömodligen måste hon äta penicillin. Och det är ju egentligen en sak man vill undvika. Men måste man så måste man.
Är så trött, Liam vaknade hundra gånger i natt känns det som. Tror det var för han är täppt i näsan. Tillslut, vid ett-tiden, gck jag och hämtade honom, så han fick sova i våran säng. Då gick det bra, och han sov vidare hela natten utan att vakna nåt mer. Är precis som om han känner sig otrygg i sin egen säng just nu, och det får absolut inte vara mörkt, för då går det inte alls. Man får hoppas att det är övergående i allafall.

Nu ska jag slänga mig i duschen. Så jag vaknar till ordentligt.

Och just det!!! Ett stort grattis till Emelie! (En dag i efterhand)



Drog upp en gran med rötter och allt, men tyckte att den var så fin. Så eftersom inga blommor pryder trappen vid sommarstugan, fick granen göra det i en gammal emaljhink. och den verkar inte må dåligt av det, ännu i allafall. Den får stå så länge sen håller sig.

Hela dagen har gått till spillo

känns det som. Klockan är strax efter fyra och jag har bara tvättat en maskin idag, och bäddat ur i sommarstugan. Den enda nyttan jag gjort idag. Men det är ju så, man kan ju inte vara på topp jämt....Men när det är mycket att göra hela tiden, så får man dåligt samvete för att man inte har orken att utföra. Och av det får man ännu sämre ork, man blir på dåligt humör, och man blir ingen trevlig människa att vara ikring. Bläääääääh!!! Snacka om negativt ekorrhjul.

Tur att jag är ledig imorgon också. Då måste jag ner på BVC med Leja, hon har ont i ett öra. Hoppas det inte är öroninflammation! Och Liam är inte heller riktigt pigg, stackarn.De var ju nyss sjuka, och nu har det tagit om igen. Ett till bläää!!!



Liam tyckte om att krypa under julgranen...=) Brydde sig inte ett dugg om alla barr...

godmorgon!!!

Solen skiner och stormen ryter=) Njae riktigt så illa är det inte...men SMHI har ju lovat storm så vi får se vad som händer.
Idag tänkte vi åka ner en sväng till stugan och titta till lite grann. Får se om det har hänt någonting med avverkningen eller om det är lugnt på den fronten. Måste även titta till mina planterade växter. Hoppas jag får se dem nästa år=)

Den här sidan hittade jag som jag tyckte verkade spännande...Älskar att handla på H&m och Gina tricot....

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=23705

Här kan man samla ihop poäng för att få ihop till presentkort på H&m, JC, eller Gina Tricot.
Och medlemsskapet är helt gratis!

Nu ska jag dricka lite kaffe och lägga mig på soffan en stund. K sover fortfarande och barnen härjar. Igår hade Liam 38,4 i feber stackarn. Tur att de är lediga från dagis imorron. så han hinner friskna till.

Lathunden

är tillbaka från sin promenad. Snart börjar arbetet. Ska äta kebabspett med lök och paprika med baguett till. Hur gott låter inte det!!! Ni skulle känna doften från köket.

Handlade lite smått och gott på hobbybutiken, bland annat pärlplattor till Leja (och Liam om han vill) 1 hg smaksatt kaffe kardemumma, och lite lera.
Får se om tiden finns imorron att modellera lite=)
Nu ska här ätas!
Ha de!

Känner för att göra INGET idag!

Men jag har inget val. Måste ändå jobba idag, tur är det bara 5  timmar. Men ändå...Jag vill gå i ide som björnarna gör.
Tror jag ska gå ner på hobbybutiken idag. Då brukar jag bli lite uppmuntrad=)
Om jag orkar.........


Har ni sett en sån tuffing någon gång:-) Min lillkille! Med mina solbrillor hahhaa

alla sova...

men släckta äro ej ljusen=) Måste ju se nånting när jag tassar omkring ensam vaken.
Som vanligt är det alldeles strax dags att väcka barnen. Och hundarna ska ha mat och kisspaus.
Har precis suttit och betalat mina räkningar. Fick lite pengar över den här gången, så det är ju skönt. Annars brukar det kunna gå plus minus noll. Men nu blir det ändring på det, för från och med 6 okober går jag upp från 90%till 100%.
Skönt att kunna lägga undan pengar till Egyptenresan som blir i december.

Men nu ska jag alltså gå och väcka barn och rasta och utfodra hundar!



Bild från i sommras, en dag då det var 26 grader i vattnet i armsjön. Rena tropikerna.

vaknade 5:22 imorse.

Har sovit konstigt hela natten tycker jag. Vaknat och somnat om, vaknat och somnat om....ingen bra natt med andra ord.
Igår blev det inget inlägg, helt enkelt för att jag inte orkade. var ute i trädgården stor del av dagen, och gjöt lite betongpinaler. Roligt att se resultatet i morgon eller så.

Nu är det duschen som gäller, väntar eventuellt främmande från Jenny.

jobb och flit!

Jobbade 7-14 idag. Min våning hade hand om bingon på eftermiddagen. Och det måste jag säga blev ju synnerligen intressant...
Brickorna tog slut, och vi behövde kopiera fler. Då började kopiatorn att konstra. Den brukar fungera utan anmärkning, men då det sitter X antal människor och väntar på att bingon ska börja, ja då går det visst bra att krångla. Lagen om alltings jävlighet igen....
Fick ju till det tillslut i alla fall. Och mitt i bingon var det dags för mig att gå hem. Men så kom jag på att barnen fikar mellis på dagis just kl. 14. Så jag gjorde mig ingen brådska dit. Tänkte att det blir ju rena rama cirkusen om jag klampar in mitt under fikat haha.....och mycket riktigt....
Det begav sig så att min son hittade en traktor på Lejas avdelning, och sen skulle han inte gå hem. Slutade med att jag fick bära honom ut därifrån, gallskrikandes. Det är underbart med barn....
När vi kommit hem, satte jag igång att skala äpplen för glatta livet, de måste ju tas rätt på innan de blir ruttna (!!)
Av dessa skalade äpplen, blev resultatet 2 smarriga äppelkakor och en burk med äppelmos. Men lugn, det finns mer att ta av *suck* Tror aldrig jag haft så bra skörd på äppelträdet någon gång under de 6 år vi bott.

Nu är jag nyss hemkommen från en kvällspromenad med Gimli. Vi tog en tur ner till OK för matte behövde köpa snus=)
Det kan man inte vara utan inte, för då blir det surt för alla i min omedelbara närhet.

Hade egentligen planerat att gjuta lite i betong idag, men det visade sig att tiden inte räckte till, och sen kom mörkret. Vill inte gärna hålla till inne, för det blir så slaskigt. Så det får bli ett projekt för morgondagen eller någon annan dag.
Imorgon ska jag och barnen gå till Eva och bjuda på äppelkaka.
Nu ska jag borsta tovig Gimli!

Dis och dimma!

Och inte speciellt varmt. Slängde nyss ut hundarna. Liam har fått en liten slurk välling för husfridens skull.
Jag är så jädrans trött. Höll på till åttatiden igår igen med grävning i rabatten.
Flyttat min enda ros hemma till nyrabatten jag grävde i förrgår, tillsammans med ena halvan av riddarsporren och tre sorters lökar. Mer blir det nog inte i den rabatten förrän till våren!

Nu är det bara en kvart till jag måste gå med barnen på dagis. Fast det är ju väldans skönt, för jag jobbar bara till två idag, och så är jag ledig imorgon.

Så här såg det ut alldeles nyss när jag var ut med hundarna:



Bilden blev lite grynig eftersom det inte gick att knäppa med blixt för allt dis.

Picknick idag.

Vi for ut på upptäcktsfärd idag. Och platsen för picknicken blev Galtströms bruk. Så mysigt, med strålande sol och 14 grader. Barnen tyckte det var spännande att springa runt det gamla bruket och kika in i dörrarna.
Vi hade med oss kaffe och äppelpaj, gjord på trädgårdens frukt. Sen handlade vi lite på Ica bommen, grillad kyckling, grillskiva och potatissallad. Och så vindruvor. Riktigt gott!
Och några bra bilder blev det med. Brukar för det mesta ha med mig kameran i handäskan, så man inte missar att dokumentera =)
















Tog en paus i bilduppladdandet för att äta, och gräva lite i rabatten, så jag glömde helt att publicera inlägget *skrattar*
Men nu är jag helt slut för dagen. Grävt i ca en timme bara men det var ganska tungt.
Det är dags att ta en skön dusch för att ta bort svettstanken, sen blir det att bänka sig framför TV:n. Det är "Tyst vittne" ikväll, som är riktigt bra och kanske äta lite cheese chruncherz från gårdagen.
Imorgon är det arbetsdag i vanlig ordning.

Höstsolen strålar!



Åh vad härligt det är ute idag. Tog en runda i trädgården nyss, och passade på att leka lite med hundarna och njuta av solen och alla höstfärger på buskar och träd. Gick runt med kameran och tog lite vackra bilder.
Detta är en sån dag som man blir lite lyrisk över.
Dessutom känner jag att bio- och restaurantbesöket igår gjorde susen. Jag mår oförskämt bra!
Det är faktiskt viktigt att komma ut ibland, det spelar ingen roll hur Mycket man älskar sina barn, man behöver vuxentid iallafall. Och är man bara hemma, så ser man ju ändå allt som behöver eller måste göras även om barnen sover och det är lugnt i övrigt.

Så, alla trötta och slitna, eller pigga och glada föräldrar! Ut och roa er!=)


Här kommer de rykande färska bilderna  från min höstträdgård=)












De två bilderna närmast över, är precis utslagna kärleksört=)


kina och kino

Betyder alltså att jag och maken var på en Kinarestaurant och åt idag. Och det blev inte samma gamla vanliga 4 små rätter! Det är väl åtminstone 4 gången vi är där, brukar kunna bli en gång per år, och alla de tidigare gångerna har vi valt fantasilösa fyra små rätter...

idag blev det för mig friterad fläskfile med sötsur sås, en päroncider och till efterrätt kaffe med friterad ananas och glass.
För K blev det friterade räkor, sötsur sås, och månadens öl (som råkar vara hans favvoöl) Anderssons, och en friterade bananer och glass.
Efter den brakmåltiden, var det dags för Kino alltså bio. Vi såg Patrik 1,5. Den var bara såå bra. Många goda skratt, men också lite drama. Hur som helst får den 5 av 5 möjliga i mitt register. Helt klart sevärd. Den handlar alltså om ett bögpar som så desperat gärna vill adoptera ett barn, och som efter några om och men blir godkända och beviljade ett barn. Detta är alltså Patrik, 1,5 som senare visar sig vara Patrik 15, lite av en värsting.
Mycket humor alltså, mycket svordommar också, som det så gärna är i svenska filmer. Och drama, nästan så man fick en liten tår i ögat på några ställen.

Nu är det snart soff-eller sängläge som gäller;-)
Barnen sover redan som tur är, så nu blir det lite fredagsmys!

hundrackor och kattskrälle!

Skulle nyss göra mig en kvällsmacka och en kopp honungsthé, för jag har så ont i halsen min. Vips så hade jag en samling på tre glupska husdjur vid min sida.

Tog med mej koppen och smörgåsen till datorbordet, och Spöket hoppade på ett nafs upp i knät. Det var riktigt nära att hon nöp smörgåsen av mig. Flyttade på på handen, och smörgåsen höll på att hamna i käften på en glupsk briard istället. Ojojoj vilken cirkus, och det bara för att man vill han en kvällsmacka med ost:-S
Vart bara tvungen att ta ett kort på Spöket när hon satt i mitt knä. Här kommer den;



Det syns ganska tydligt vad hon gjorde igår *asg*
Hon hjälpte husse och mig att måla=)
Och visst ser hon munter ut, hon verkligen älskar att få blixten i ögonen och att bli fotad *not*


Ja idag har jag alltså jobbat hela dagen. Tog mig faktiskt tid att sitta i promasstolen för att försöka få  bort lite ryggont (massagestol). Och varje gång jag sitter i den där stolen så tänker jag på hur högt den låter....Känns nästan som att man ska flyga iväg hahaha=)

Nu efter jobbet har vi ätit rester från igår (tacos). Såå gott även andra dagen. Till denna deliciösa middag såg vi på "Zohan" med Adam Sandler i h-rollen. Den var riktigt bra faktiskt, lika bra som han brukar vara...Tycker nästan bättre om honom än Jim carrey.

Sen gick jag ut i rabatten, fast jag egentligen inte orkade. Gjorde klart för komposten i alla fall, och rensade upp lite högar jag lämnat med ogräs på gräsmattan. Mycket mer gick det inte att göra, för jag hade lite svårt att se. Det blir ju mörkt så tidigt nu mer.  Och dessutom var Liam så schysst så han släckte lyset haha. Han vart lite förbannad att han inte fick följa med ut! Men det är ju så att man kan ju inte släppa ut en liten sjuk pojke i bara blöjbyxan heller....

Nu ska jag sticka igen! Och snart se på Heroes. Kram på dej Jenny! Och en buff på magen!

Mår pyton!

Har fått munsår igen, vilket tyder på att jag är stressad och att immunförsvaret ligger nere... Har som en stor knöl under hakan (svullna lymfar) och det är så obehagligt, känns nästan som jag skulle ha  svalt nånting bara halvvägs:-s

Idag är det jobb från 7-16:45 som gäller...Snart dags att väcka Leja. Liam blir hemma idag med även om han mår lite bättre...
Får se i eftermiddag efter jobbet om man orkar göra något ryck i trädgården idag igen...men det känns inte troligt!




Det här är en av de blommor jag satt i rabatten i höst=) Flox. Kan vara ett j*kla ogräs och sprida sig mycket. Men vackert är det!

flitiga Lisa

Ja idag har varit en hektisk och tröttsam dag. Jag har målat om i kök, hall och matplats, och nu ikväll målade K det sista nere (hela hallen). S¨å nu är väggarna rent vita och fräscha. Lyckades till och med övertyga K att vi skulle måla halvpanelen. Det vart kanonsnyggt!!! *nöjd* Den kampanjen har tagit några år hehehe...

Sen har det planterats rosor 2 st av samma sort och staketdruvan "spulga" i stugan.
Och vi har storhandlat idag. Jag hade dessutom ett paket att hämta på Ica. Ett var vinterstövlar. Supersköna och snygga med=) Toppen verkligen!

Nu ikväll har jag gjort en ny rabatt under äppelträdet, där jag planterat en del av de lökar jag köpte från odla. Nämligen vit krokus, strimmig krokus i olika färger och vit narciss "thalia". Spännande till våren att se hur det blir=) Om nu rådjuren kan låta bli dem!

Så det måste man väl säga är ett bra dagsverke tycker jag. Men nu ska jag slänga mig i duschen och sen lägga mig att titta på TV om det nu är något sevärt.



Så här ser de ut mina nya vinterstövlar. Kanske inte så praktiskt med vitt, men det är snyggt!
Hade halva priset på Ellos, så de kostade bara  189 kr=) Som hittat!

Ballongmage!

Känner mig nästan som gravid i sjunde månaden eller nåt...Och ont gör det! Men det är bara magkatarren som gör sig påmind. Inget annat.

Har jobbat hela helgen, och ska även jobba imorron. Fast bara till kl 12 då.
Det har vart lite av en snurrig helg på jobbet. En av vårdtagarna åkte på UVI (urinvägsinfektion) och blev hur förvirrad som helst. Stackars! Det var lite av en prövning, för på helgerna är det mycket ensamarbete, och att då ha en patient som är superförvirrad och säger att denne ska hoppa ut genom fönstret, eller åka hem, eller bara knata omkring fast benen är som gelé, är definitivt ingen höjdare. Tålamod krävs...och planering för att hinna med allt som måste göras samtidigt som det ska lugnas och avledas. Tur är att allt gått bra, och nu är medicin insatt så förhoppningsvis mår pensionären bättre på en par dagar=) Fast det verkade som Sjuksköterskan var bra sugen att "avvakta" till imorgon måndag....men står man på sig och påtalar patientens bästa, så kan det gå vägen....som det gjorde idag=)

Nu är jag ganska utmattad faktiskt, både fysiskt och psykiskt. Tror jag ska gå och lägga mig i sängen och sticka (säger "tant Anne" hahaha)
Jo det är ju faktiskt så att jag drabbats av stickmani. Jag gör det ibland!

Här kommer lite bilder från förra helgen i stugan....



Båtfärd:-) Lite vackra vyer



Liam och far åker båt, Liam håller på att somna (vilket han nästan alltid gör när han åker båten)



Leja och jag=) Med full båtmundering



Soligt och fint..Leja njuter!



Passagen mellan Armsjön och Bösjön



Moln avspeglade i vattenytan...



Kanalen mellan sjöarna

Nu är det stickdags=)

Vilken slarver jag är!

Nu har jag inte skrivit nåt inlägg på två dagar...men det har varit så mycket, och jag har vart så trött på kvällarna så jag bara stupat isäng.
Jenny ringde förut och tyckte jag skulle skriva ett inlägg så hon ser vad som händer hihihi *vinkevink* *klappar på magen*

Nu är jag åter igen så trött, mamma och jag har vart ute och gått med tre av de fyra hundarna:-) Ska koka en kopp kaffe till mamma och pappa, sen måste jag krypa isäng, ska ju upp och jobba imöra bitti. Hela helgen jobbar jag. Men det finns nåt positivt med det med. Dels är det lite bättre betalt än på veckorna, och dessutom slipper jag släpa upp barnen ur deras sängar i ottan. Skönt!!!



Det här är väl en underbar bild på Liam! Han ser ut som ett penntroll haha=)

västborundan

i kväll igen=) Samma goda sällskap som alltid. Hundarna och Kristina. Är ju alltid så skönt att komma ut hur trött man än är. Efter en tröttsam arbetsdag och allt. Lade mig att vila medans maten blev färdig. Har vart på en demensavdelning idag, och man blir ju alldeles snurrig i huvudet... 

Nu är det snart dags att titta på Heroes, och en dusch. Sen blir det till att nanna kudden:-)
Natti natti!!


Vacker fjällvy. Foto taget av min kära far.

Tvättberg

Och högvis med grus! Så ser det ut hemma hos mig nu! Och jag sitter på jobbet på tio-fika och gruvar mig för allt jag har att göra när jag kommer hem!
Tror iallafall att jag ska laga till lax till middag. Det blir väl gott=)
Och så den där j*vla rabatten full med ogräs som aldrig blir rensad på grund av allt regn. Bläääää åt alltihopa.
Idag kommer nog att bli en negativ dag tror jag! Känner mig lite på hugget. Bäst att jag lugnar ner mig.

Men jag lovar att jag ska försöka rensa lite i rabatten i allafall idag, nu nör det är finväder och allt.
Vidare rapportering förljer.

Trött och less

och mera less. Hade inte alls någon lust att kliva ur sängen imorse. Kl 05:00. Men det var bara att ta tjuren vid hornen det! När man väl kommit upp går det lite bättre. Dagen har för sjutton inte ens grytt, det är bara som en jämngrå sörja ute=(
Jag vill att sommaren ska komma tillbaka!!!!!!! Hann ju inte njuta av den!!
Tomas Ledin har såå rätt i det han sjunger "sommaren är kort, det mesta regnar bort" hahaha

J en speciell hälsning till dig idag, som sitter hemma och ruvar=) (Inte för att jag påstår att du är en höna eller något;-))Kram på dig!!!

Nu är det väckning av barn och iväg på dagis som gäller!



Titta på lillkillen. Här var Liam 7 månader=) Nästan så man längtar tillbaka till småbarnstiden, fast jag måste erkänna att sömnen är MYCKET bättre nu!

See ya later alligator!

En gråmulen höstdag.

Jag sitter här och tittar ut på mina pelargoner. De blommar fortfarande för fullt, men tänker att det är nog dags att plocka in dem snart så inte frosten tar dem. Mina vita pelargoner från fjolårets krukarrangemang har fortfarande inte kommit ut, och får nog vänta till nästa år haha. Var ju så mycket med stugan i sommar här, så jag hade ingen tanke på att sätta ut dem. Det är först nu när hösten kommit som jag gjort fint i krukorna på bron. (Se bild i tidigare inlägg)

Ja det blir konstigt ibland.
I fredags fick jag ju lökarna från odla.nu...de ligger fortfarande kvar i sin låda och väntar. Måste köpa lite gödsel och bättre jord innan jag kan plantera ner dem där de ska växa.
Har tänkt plantera krokusarna under äppelträdet, men jag är något skeptisk, för rådjuren går ju på tomten nästan dagligen, och jag har svårt att tänka mig att de ska kunna motstå sådana läckerheter:-S
Vi får se hur det blir.

Tusan vad den här morgonen har flygit iväg. Jag som tänkte grejja en massa...men det har jag inte hunnit! Förmodligen för att jag varit så seg även om jag vart väckt tidigt. Nåja...ska snart promenera iväg till dagis med barnen och så ska jag rasta lilla Gimli. Eros den gamle får stanna hemma när jag går till dagis=)



Snacka om tandkrämsleende hahaha...så här såg jag ut förra sommaren, på drakbåtsfesten...
Tycker egentligen inte om att visa bilder på mig själv, men gör ett undantag idag, förmodligen för att jag inte hade något bättre att sätta ut=)

Snart börjar

en ny arbetsvecka. Det är söndag kväll och jag är jättetrött...efter en ledig helg, hur logiskt är det egentligen.
Borde ju känna mig pigg och utvilad ju. Imorgon är det då ingen sovmorgon inte, bara att kliva upp klockan fem och se glad och pigg ut hehe.
Familjen har varit i stugan i helgen, och igår kom Jenny och Max på besök. Är så mysigt att se Jennys mage växa. Det är verkligen inte långt kvar till lillbäsen ska komma till världen. Så spännande!!
Max och K drack öl och surrade på i godan ro, och grillade flintastek. Men jag måste säga att det tog väldans lång tid innan maten blev klar. Magen tokkurrade på mig...Fast K lovade ju att maten skulle vara klar till senast 20:00 och det var den ju, med typ 10 minuter till godo hahaha...Grillningen började vid 18:-tiden...

Ja ja, man fick ju mat i magen i alla fall, och förskräckligt gott var det!!
Kvällen avslutades med grillade marsmallows=) Och en pratstund i soffan. Max var så trött så han somnade på densamma....Så kan det gå när man är trött och dricker öl;-D

Nu står Liam på huvudet i fåtöljen. Var alldeles nyss ner och lade honom i sängen med en flaska välling....Men han är som en bumerang på kvällarna, han kommer alltid tillbaka. Tjurunge.
Leja fick också gå och lägga sig tidigt idag. Hon gjorde ofog! Hon bet lillebror i fingret. Så hårt att  han hade kraftiga märken...Ett under att det inte gick hål. Och då blev straffet att gå och lägga sig utan TV....Här är man sträng minsann ibland.
Nere i stugan i helgen har vi gjort en del nytta. Jag tog och röjde upp "baksidan" av tomten, där det växte bra mycket rallarroser och små-träd. Måste ju hålla efter där nu, så det nästa år går att bygga den där pallkragen vi planerat, så vi kan odla lite smått och gott...
K har krattat frigolit, från husvagnschassit vi fick efter hans far. Chassit ska så småningom användas som båtvagn.
Vad har vi gjort mer då..? Jo just ja, jag har planterat min efterlängtade Rhododendron "cunninghams White"...*håller tummarna för att den ska ta sig ordentligt*
Dessutom tog vi och bar ner uteköket som stod bakom redskapsboden/utedasset. Nu står det på kortsidan av stugan. Och i framtiden kommer det att bli en liten bit tak över, och så har jag planer på spaljéer på sidorna där man kan ha klätterväxter...
På uteköket ska dessutom monteras ett gasolkök, så man när det är vackert väder på sommaren kan stå och laga maten ute:-)
Det låter väl himla mysigt?!!!
Har tänkt gjuta egna betongplattor som ska läggas vid uteköket, och så ska ju såklart bord och stolar på plats.
Eldningstunnan som stått vid stugan kommer att få en mer avskild plats, där man slipper se den, för den är verkligen ingen vacker syn. Fast det klart när det är kallt på hösten är det ju skönt med lite värme:-s

Hösten ja, vad tråkigt det är att den kom så fort! Hann ju knappt med sommaren, och nu med alla mina trädgårdsvisioner vill jag ju bara sätta igång...Och så tågar hösten in...Verkligen trist, men lite kan man ju fortfarande göra, som att tex plantera de lökväxter jag fick hem från Odla.nu i fredags...rensa kan man ju också fortfarande göra, och rensningen blir man väl aldrig klar med...:-S. Så det klart, jag har massor att göra...fast det är ju det att man längtar efter att se vackert resultat, och det blir ju jobbigt att vänta ända till nästa år...Men jag har inget val..*vänta vänta*

Nu ska K och jag se film. Vet inte vad, men nånting bra hoppas jag!


Här är en bild tagen i sommar på high chaparral. Min dotter. Bilden är något redigerad i psp och så har jag föråldrat den. Lite coolt. Som en bild skulle sett ut på 1860-talet=)

Det börjar bli mörkt

på morgnarna tycker jag. Svårare och svårare att ta sig ur sängen. Man får liksom tvinga sig. Imorse var jag så himla trött att jag inte trodde jag skulle orka alls.

Igår kväll tog jag och Kristina en promenad igen, och var så där hurtiga=) Det var så skönt. Jag var jättetrött efter jobbet, men vart mycket piggare av den friska luften. När vi hade kommit nästan ända hem, hade kanske en kilometer kvar, hör vi hästhovar som klapprar bakom oss. Vi vänder oss bägge om, men kan inte se något.
Sen hör vi hur hästhovarna kommer närmre. Jo då mycket riktigt det var en häst.
Men så säger Kristina "den har ju ingen ryttare". Jag kollar....nä ta mig tusan. Ingen ryttare på hästen där inte.Hmm....
Jag ber Kristina hålla bägge hundarna och börjar gå fram mot hästen. Han stannar brevid mig så jag kan ta tag i tyglarna. Han verkar snäll....
Jag börjar leda honom bort mot närmsta hus, som jag vet har hästar. Tänkte att de kanske vet vart han hör hemma.

Vi hinner bara komma en liten bit till, så hör vi klappret av ytterligare hästhovar. Då tjejer på häst. "men där är ju Ivar" säger den ena. Hon kliver av sin egen häst och tackar för att vi tagit rätt på Ivar. "självklarhet" säger jag och frågar hur det är med Ivars ryttare. Får till svar att hon mår bra och att hon är upphämtad. Vilken tur tänker jag. Hade ju kunnat vara mycket värre...Så var det lilla äventyret för Ivar slut...han ville tydligt hem till stallet, för han följde villigt med=)

Nu måste jag väcka lilleman och göra barnen klar för dagis.
Skönt i allafall att jag bara har en kortdag idag, nu när det är fredag och allt.



Min nyinköpta Rhododendron blommar=)

Jag har ätit surströmming idag:-)

på jobbet. Jag och de gamla...
Trodde väl aldrig att den dagen skulle komma som jag skulle våga prova att äta någonting som luktar så fasansfullt illa, men det var faktiskt inte så farligt. Men utan alla tillbehören skulle det nog knappast ha varit nåt vidare.
Annars har dagen vart lite halvstressig, jobbade själv i flera timmar, och hade inte tid att ha min rast helt. Men som tur var hann jag hem till hundarna så de fick pinka lite i allafall. Det är ju det viktigaste=)

K kom hem för en liten stund sedan. Han tog hojen till city. Skulle handla lite potatissallad till helgens grillning. Han berättade att han "busat" lite och fått polisjaga....Ojoj vad adrenalinet måste ha pumpat...



Här är min pudelkille Gimli med sin bästis Chester...oj vad de stojar...bilden är från förra sommaren.

Hänförd!

Har precis kommit tillbaka från jobbet, från föreläsningen jag skulle på idag.
Per Johansson måste verkligen vara skapt att abeta med det han gör. Snacka om rätt man på rätt plats!
Och vilken föreläsning sen. Tror aldrig jag har varit på en bättre. Tiden bara flög iväg.
Sen var det ju lite roligt, för jag är uppväxt i Hudiksvall, så jag vet vilka några av personerna från ensemblen är. Och dessutom är ju min egna kusin med.
Det är roligt när man har något att knyta an till, man vet hur dt kan funka i en småstad.
Efter föreläsningen fick vi fylla i en enkät, där de bl. a ville veta om man kunde ha någon nytta av föreläsningen och budskapet i föreläsningen i sitt arbete.
Men grejen är det, att den här föreläsningen borde nästan ALLA se,eller i alla fall alla som kan och vill ta in budskapet. Så bra var den. Värmen och engagemanget han utstrålade när han pratade om skådespelarna. Man märkte att det här är en människa som är  inspirerad och passionerad. Jag tyckte den var djupt filosofisk, det handlar om hur man ser på andra människor, huruvida de är normalstörda eller utvecklingsstörda. Alla har sin plats!

Nu är det dags att återgå till jobbet, lunchen är över! Var bara tvungen att pränta ner lite rader så här med föreläsningen färsk i minnet=)

vilken hurtbulle jag varit=)

Gick en runda i strilregn nu ikväll. Regnet var inte så skönt, men sällskapet var gott och motionen välbehövlig. Både för mig och vovvarna. Och det är ju så, att bara man kommer iväg, är det ju superhärligt!
Och man sover mycket bättre på natten.

Spöket verkar må bra efter mitt operativa ingrepp imorse. Glad och nöjd, som hon brukar vara. Ska tvätta rent såret ikväll igen.
Men först är det dags för läggning av ungar, som över huvud taget inte verkar vilja varva ner. Deras energi är på topp, eller så är det att de är för trötta för att stanna upp och känna efter, för då skulle de kanske somna stående hehe..

Imorgon ska jag jobba kväll igen. Börjar klockan tolv. Så hoppas jag får liite sovmorgon=)
Kl 13.00 är det föreläsning på Tonhallen. "Att bli sedd, hörd och tagen i anspråk" med Per Johansson. mannen bakom glada hudik teaterns framgångar. (där för övrigt min kusin spelar med) *stolt*
Denna föreläsning ska bli riktigt intressant. Tycker om att lyssna på andra människors erfarenheter och klokheter för att själv växa som människa.
Man kan alltid bli bättre och klokare, för man är ju aldrig fullärd!=)

Nä, vad sa jag, lägga barn ja....bäst att ta tjuren vid hornen!!

Agerat veterinär för en dag!

Sov i stugan inatt igen, och det var meningen att jag och barnen skulle vara kvar där hela dagen, men eftersom det verkligen öste ner, så tyckte jag inte att det var någon idé. Så vi skjutsade K på jobbet imorse istället och för hem.
I eftermiddag blir det Birsta igen. Upptäckte att vår nya bänkskiva från IKEA hade spruckit, så vi ska reklamera den. Sedan hade vi några småärenden till att utföra...

Igår upptäckte jag något riktigt hemskt. Min lilla kisse, Spöket, luktade riktigt illa...så jag tittade igenom henne. Trodde först att det kom från munnen hennes, för hon har en tand som ser lite konstig ut, men vid närmare undersökning, såg jag att det var från hennes vänstra framtass. Den ena klon hade vuxit in i trampdynan hennes. Hua hua vad jag ryser. Tänkte att jag skulle ringa veterinären, men så tänkte jag att då får hon säkert vänta flera dagar, så jag tog tag i saken själv.

Tog fram alsolsprit, bomullspads, fetvadd och min avbitare. Sagt och gjort. Jag lyfte upp kattstackarn i knät, dränkte in tassen i alsolsprit och tvättade rent så jag kunde se ordentligt. Spöket protesterade kraftigt ! Skyndade mig att ta avbitaren och knipsa av klon. Den nästan trillade bort av sig själv ur trampdynan.
Sedan tog jag fetvadd och självhäftande plåster (hade ingen gasbinda) och gjorde en omläggning. Men jag undrar just hur länge den får sitta kvar...
Spöket är inte så glad på mig just nu, hon vill inte komma och prata, men tassen borde göra mycket mindre ont om en stund i alla fall.
Ja då har man agerat veterinär för en dag haha...drömde faktiskt när jag var yngre om att bli veterinär, men saken är den, att jag egentligen är alldeles för blödig. Jag engagerar mig så djupt, och det kanske man inte mår så bra av i långa loppet. Tänk till exempel att behöva avliva ett fullt friskt djur...hur hemskt skulle inte det kännas??
Nä, jag får nog hålla mig till undersköterskeyrket jag. Där har jag hittat min plats!



Visst ser hon elak ut hehe....fast hon är ju egentligen världens snällaste. Försökte inte ens bita mig för att ta sig loss under "operationen"...

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0