Hemma igen

efter en helg halvt i stugan, halvt på jobbet. Känns skönt, men det är ju så klart himla mysigt i stugan...nu när höstmörkret faller, och man tänder mer ljus.

Igår firade vår stugförening 30-årsjubileum, och hade samtidigt den årliga hös(t)festen. Jättemysigt.
Efter all god mat var uppäten, och vi hade hört roliga historier berättas, och anekdoter från förr, vi nykomlingar, var det dags att gå ner till stranden för att tända marshaller. Hela strandremsan var upplyst. Och som final var det fyrverkerier. Måste ha varit en syn för de flygplan som må ha passerat.


Här är en bild från lyskvällen. Den som blev bäst. Min kamera hade så svårt att hinna med. Är inte direkt en bra mörkerkamera. Men den här bilden tycker jag ändå blev duglig.
Nu är det åter igen dags att nanna kudden=)

Jobbar idag.

Sitter och har lunch just nu, men det är alldeles snart dags att sätta igång igen.
Har ju varit lite diskussioner om att företag förlorar så mycket pengar på sin personal som surfar under arbetstid..Men jag kan ialla fall med gott samvete plita ner några rader, för det är ju på min egna tid, och inte kommunens.


Inatt har  vi sovit i stugan. Kallt som tusan kl 6 imorse när jag klev upp. Frös så jag skakade då jag var tvungen att besöka utedasset...Brrrrrrrrr
Men det är så himla mysigt där. Att komma bort från vardagen hemma en stund, men ändå ha nära hem=)

Men nu kallar arbetet igen. Det är dags att servera lunchen.

Höres!

Hemma på lunch..

Och måste snart rusa tillbaka på jobbet. Har ju bara 45 minuters rast, och då ska man hinna 1 km hem, rasta hundarna, plocka lite, och hinna 1 km tillbaka på dessa ynka minuter. Kan bli lite svårt att hinna med ibland...

Tänkte bara tala om att familjen ska till stugan i eftermiddag, och där finns inte bredband! Så det blir inget kvällsinlägg idag.

Ha de gott allihopa=)

Nyduschad och nyfärgad:-)

ja så var man brunett då igen=) back 2 basic...
Har varit på Birsta idag och inhandlat ett par gummistövlar till Liam och lite annat smått och gott.
På plantagen köpte jag prydnadskål, silvermix och ljung. Blev så fint i krukorna på bron=)



fint eller hur=)



Mina nya joggingskor. 179 spänn på ica Maxi. Mer än så tyckte jag inte jag hade råd att kosta på mig...
Men de är jättesköna och det är väl huvudsaken.

Nu måste jag gå och nanna kudden. Ögonen håller på att trilla igen på mig....
Natti natti!!

En kopp Roiboos och...

Lite lugn och ro. Barnen är förmodligen trötta efter sitt cirkus-äventyr. De kom inte hem förrän 21:30..
Och då var de verkligen uppskruvade.
Misstänker att jag kommer få lite problem att få Liam att stiga upp...Och då  tänker jag ta bilen till jobbet idag, den där ynka kilometern. Det verkligen vräker ner och då får man göra så!

Dessutom var jag ju så duktig igår, stack ut och sprang i regnet....med hundarna.
I vanliga fall, går jag fyra kilometer bara till och från jobbet...Eftersom jag alltid går hem på lunchen. Alltså fyra gånger fram och tillbaka. Men så blir det nog inte idag då:-)

Nu ska här borstas tänder och väckas ungar=/

Nu har pudelkillen duschat

Och jag fick duscha på köpet(=
Han tyckte inte det var så skoj...titta på bilderna, de säger väl allt...







Dessa bilder får avsluta dagen.
Nu kryper jag till kojs!
Natti!!

Nu sitter jag här alldeles ensam..

Mina barn och min man drog iväg på cirkus ikväll. Jag hade ingen lust. Jag kände bara för att vara ensam.
Det kan vara skönt ibland att bara vara. Det blir nästan alldeles tyst runtomkring. Förutom då kanske katten som ligger och kurrar i knät(=

Trodde däremot inte att De skulle komma iväg på cirkusen. Leja stängde dörren in till "datarummet", där K och jag och Leja var. Liam blev så arg på det, att han helt enkelt tog nyckeln som satt i låset på utsidan och låste in oss hela bunten.
Hm, tänkte jag. Undrar just hur vi ska göra nu. K ropade till Liam att han skulle vara snäll och låsa upp dörren. Klick hördes det, och han gjorde just det. Vilken tur. Jag trodde inte riktigt att han skulle klara av att låsa upp, men det gick bra som tur var.
Snacka om påhittiga barn (!!)

Nu ska jag vara lite duktig..Ska ge mig ut och springa lite med Gimli. Sen ska det lilla pudelmonstret in i duschen! och klippas efteråt. Inte roligt för varken honom eller mig. Jag får ont i ryggen, han vill inte alls vara med. Men det är ett nödvändigt ont om man är en liten pudelpojke!

Höres!



Så här såg förresten min lilla pudelpojke ut när han kom till oss, 8 veckor gammal.
Den här bilden är tagen tre dagar efter hans ankomst.
Vid tillfälle ska jag berätta historien om hur det gick till när vi hämtade honom i borlänge...

Plantera bärbuskar i ösregn??

Hur frestande låter det egentligen? Inte alls tycker jag. Det är väl typiskt! Blir aldrig något gjort på grund av allt regn. Augusti ska ju vara en fin och solig månad, den sista på sommaren. Inte bara regna bort....
Det blir nog till att kanske ta en tur till Birsta och handla, eller bada och klippa pudel istället. Fast helst skulle jag bara vilja krypa ner under täcket och inte göra nånting alls.
Men då skulle nog barnen riva huset för mig.

Just nu sitter de små liven i soffan och ser på Cartoon network. Och jag sitter vid datorn med en spinnande katt i knät. Mysigt värre.

En liten gåta så här på morgonkvisten:

Vilket organ använder man mest när man har sex??(som kvinna iaf)


Jo hörseln så klart!  Så inte barnen vaknar och kliver in=)



Detta foto är alldeles nytaget nu till morgonen. Inget vidare väder eller hur...

Tillbaka från brännässleträsket!

Jag säger bara oj oj oj!! Har hjälpt min kära mamma att rensa brännässlor idag. Och jag har väl sällan eller aldrig sett så otroligt mycket av dem. Hua ligen. Men nu är de upprycka med rötterna iallafall. Vad skönt. Som bonus har jag fått fem krusbärsbuskar, tre svartvinbärsbuskar, paraply-nånting, kaprifol och besksöta av mamma(= Härligt härligt till trädgården. Nu återstår bara att hitta en bra plats till allt. Och just ja, fick röd dillpion av henne också.



Men nu är jag så slut efter dagen, så jag ska gå och lägga mig! Gäller att passa på att vila när det är lugnt på barnfronten (Även de var helt utmattade efter dagens bravader..)
Hörs imorgon!



En vacker ros får avsluta dagen!

Havregrynsgröt

Till barnen innan vi åker. De tjatar och tjatar, när ska vi åka till mormor? Jag är världens tråkigaste mamma som bara sitter och håller på med min blogg just nu. Det är ju så frustrerande när man inte får till det. Tror jag måste besöka "Designa din blogg.se" snart igen.



Nu ska vi åka. See ya!!

"Fate"

Nyss kommit ur sängen. Det tog emot att kliva upp denna tid, fast jag är ledig idag. Fast samtidigt är det skönt att ALLA utom jag sover. Så nu kan jag ju få några minuter egentid i alla fall(=

Jag måste skjutsa K på jobbet för att kunna ta bilen ner till Mamma idag. Han mekade med hojen igår (skulle byta däck) och det gick tydligen inte så bra, för hojen är oåkbar....


Ja ska alltså ner till mamma idag och hjälpa henne lite i hennes trädgård. Dessutom ska jag få lite bärbuskar och div. till min egen trädgård. Toppen!

Nu måste jag gå och väcka upp barnen och rasta hundarna innan vi åker.

En helt vanlig dag

i mitt liv. Klev upp kl. fem imorse. Väckte barnen (Liam sov bredvid mig i sängen, som han allt oftare gör) Såg till att de kom i kläderna. Gick ut med vovvarna, kastade boll med dem, så de skulle vara lite trötta medans jag var på jobbet.
Kl. 6:15 lämnade jag huset, med Liam i barnvagnen och Leja gående.
Kl 6:30 barnen lämnade på respektive avdelning på dagis. Jag ner i omklädningsrummet för att ta på mig uniformen (ser mer ut som en pyamajs).
Kl 6:35 uppe i personalrummet för att ta rapport av nattpersonalen.

Tog itu med morgonruschen på jobbet. (jobbar som undersköterska inom äldreomsorgen) Det var duschningar hit och dit, snurriga dementa som skulle hjälpas upp.
Kl 11:30 Lunch till de boende.
Kl 12:00 Dags för egen lunch. *Ner i omklädningsrummet för att byta tillbaka till "civila" kläder. Knata hem till hundarna. Ut med dem, kasta lite boll så de skulle vara trötta tills jag kom hem nästa gång.
Kl 12:40 ruscha tillbaka till jobbet, upprepa samma procedur i omklädningsrummet, upp till våningen igen.

Kl. 14:00 kort kaffepaus på våningen, med snurriga dementa rumomkring.
Kl 15:00 förbereda middag, ladda kaffe, duka.
Kl 16:15 Sade mina arbetskamrater att jag kunde gå för dagen.
Kl 16:20 Ner i omklädningsrummet, upprepa min favoritprocedur ( haha)
Kl 16:23 På dagis (ligger väggivägg med mitt jobb)Hämtar barnen.
Kl 16:45 Hemma igen. Rotar i frysen efter något ätbart, blir en blandning av pyttipanna och salladsgrönsaker, med en skvätt chilisås (låter det gott)
Kl 17:00 K hemma från jobbet, sätter oss och äter. Ja eller iallafall K och jag. Barnen matvägrar.
Kl 17:20 Dukar av bordet, diskar gårdagens och dagens disk.
Kl 17:30 Liam börjar tjata att han är hungrig...(!!)
......

Och så vidare.
Nu har jag lagt barnen, men knappt hann jag komma upp för trappen, innan Liam kom upp igen. Han skulle minsann inte sova. Uscha vad trött jag blir!!!! Hinner aldrig bli lugn och ro här innan man själv är helt slut och stupar i säng....Egen tid, undrar vad det är för något.. Existerar inte just nu i min värld inte. Kanske det blir bättre när barnen blir större...Eller inte...
Då ska det väl skjutsas fram och tillbaka på än hockeyträning än ridläger, så det blir nog inte bättre.
Men verkar som "thats life"
Och trots allt slit så älskar jag mitt liv. Och hur trött jag än blir på mina barn, skulle jag ALDRIG nånsin vilja leva utan dem. Love ya kids

Den här bilden tog jag på Liseberg i somras. Tycker den är lite rolig, för det var helt oplanerat att ta en bild då Leja drar Lisebergskaninen i svansen. Snacka om att trycka av i rätt ögonblick(=

Ledig dag..

Och miljoner saker jag skulle behöva göra. Det blir nog inte gjort idag heller haha. Är så trött och barnen är less. Det har regnat mycket så det har blitt väldigt lite ute-lek, och då märker man frustrationen direkt.

Men idag blir det ändring på det! Solen skiner så vi ska vara ute(=



Här kommer en rosbild i brist på annat....

Så här ser ut!!

Har knappt haft tid i sommar att städa alls. Det har varit ett evigt flängande sen vi köpte sommarstugan i slutet på maj. Vi köpte ett renoveringsobjekt, som inte var mer än ett skal. Allt var utrivet....till och med golvet i det lilla sovrummet var uppkapat för att kolla isoleringen inunder. Men nu, eller ja för lite drygt en månad sen var stugan fullt beboelig, så ni kan tro att vi slitit! Dessutom hann vi med två semesterveckor med husvagn i juni/juli. Öland, High Chaparral, Ullared, Göteborg och Liseberg. Det ni!! Men vilken sommar. Förjäkla skoj. Fast vädret kan man alltid klaga på haha...


Så i stugan nu, återstår att putsa klart murstocken och installera braskaminen (som fortfarande inte har kommit). Och så trädgården förstås, men det kommer förmodligen att vara ett ständigt pågående projekt.
Eon kommer nu i slutet på sommaren för att kapa ner en bunt med stoora tallar och granar, eftersom det är risk att de blåser ner på el-ledningarna. Och kan tänka mig att man kommer få städa efter det, läre bli ett ton med kvist och barr...
Men sen är det fritt fram att fixa pallkragar med egenodlade grönsaker.. Haha...stora visioner......


Men nu ska jag iaf storstäda här hemma, och fixa med tvätten och laga mat. Allting på en gång(=



Så här ser mitt nya kök i stugan ut....*stolt*



Så här såg det ut efter spackling..)=



Och så här såg det ut när vi köpte....det vill jag kalla skillnad:-)

Söndag eftermiddag och bakfull...

orkar inte skriva just nåt idag, ska bara slänga mig på soffan och slappa, och mysa med barnen.

Titta här är spöket, världens sötaste katt(=

Lördag eftermiddag

Och nyss hemkommen från stugan. Liam är nyvaken och grinig, jag är trött, Hur ska denna kväll sluta??
Ska på café Juniskär och se "ständ out black" med några jobbarkompisar. Eftersom K ska åka ner på STCC i Karlskoga, hade jag sån tur att mamma kunde komma upp och vara barnvakt. Det blir nog lugnt åt henne hoppas jag, eftersom barnen ska ligga och sova då.


I stugan rev vi ned ett plank idag, så det blev mer öppet ut åt vägen. Istället för det har vi tänkt bygga en pergola, men det blir inte förrän nästa år.
Nu väntar vi bara på att Eon ska komma och fälla träden på tomten. Det skulle bli någon gång i slutet på sommaren. Sen börjar det stora röjningsarbetet.(=


Här är en bild på mitt monster, Briarden Eros.. Snart tio år och "still going strong!!"

Morgon igen!

Fast inte alls lika tidig morgon som igår.
Idag vaknade jag av en duns. Lillgrabben ramlade på huvudet ner från våran säng, inte första gången, och knappast sista heller. Tur att han inte gjorde illa sig.

Äh vilket liv det blev här på morgonen då...Liam skriker för att jag låste ytterdörren så han inte kunde smita ut, och Leja sitter och rapporterar varenda rörelse Liam gör:-S " Liam gör si, och Liam gör så..."

Nä nu måste jag gå och duscha, så jag ser ut som folk.
Ska hämta ut ett paket på ica.

 Det är dessa jag ska hämta...Snygga va?

Nu sitter jag och jäser..

Har precis lagat och ätit middag.
Hade bara en korttur idag på jobbet, så då har jag haft riktigt gott om tid till att laga mat.

Kom på att jag skulle göra köttfärsbiffar med tzatziki. Har ni provat det någon gång?
Hur underbart gott som helst.
Mitt uppi matlagningen fick jag ett ryck och kom på att jag skulle göra en hallonsockerkaka. *Mums*
Vart suverän.  Ibland lyckas man. Men för det mesta när jag får mina idéer på mat och bak, slutar det med att jag gör för mycket samtidigt och det bara blir pannkaka av alltihop)=
Speciellt när man för det mesta vid matlagningsdags har två superrastlösa barn som bara hittar på sattyg...



Här är den...hallonsockerkakan...Ni skulle känna doften(=

Klockan är tidig morgon.

Ingen dimma över ängarna denna morgon. Men det är bara 12 grader ute...
Hundarna har varit ut. Katten har kommit in efter en "jägarnatt".

Själv har man sovit extremt dåligt.
Kvicknade till vid halv ett-tiden av en J**la kramp i magen.....Kunde inte somna på en bra stund.
Sen öppnades dörren till sonens sovrum. "mamma inte mörkt" och så kom han tassandes ner i vår säng.
05:00: Alarmet på mobilen ringer. Dags att kliva upp. Stort jippiehhhh



Tur man har nära till jobbet, och dagis när man har två små som inte vill gå och lägga sig i vettig tid på kvällarna..
Men snart blir det in i rutinerna igen efter "sommarlovet"...snart....(=



Himlen över Öland i Juni. Vackert va?? Jag älskar att fota!

Ja så stinker man brandrök då...

Det blev grillad falukorv till sen middag idag.
K ringde från jobbet och ville att vi skulle ta en sväng med båten.

Härligt väder blev det på eftermiddagen med.
Men vi hade problem att få fyr på veden, för det blåste så hemskt, så det blev ingen lång utflykt.

ja så var man i full gång då...

Att designa sin egen blogg. Men det var lite knivigt tycker jag (som inte har något tålamod med dessa saker). Funkar det inte på en gång så får det vara en stund, tills jag samlat mig igen.


Men visst är det roligt  när det funkar och blir fint.
Nästa projekt blir att skapa en fin banner. Men det får bli sedan, nu ska jag gå och plocka fram falukorven som ska grillas till middagen (Går inte så jättebra om den är djupfryst)...

Jag gillar inte kryp egentligen...men titta på denna lilla myra. Rosenspirean är som en hel skog för den haha

lizzard

Titta denna söta lilla ödla som jag hittade på en plywoodskiva vid stugan.

Jag vet att det är ganska vanligt att folk tycker det är obehagligt med ödlor, ormar och sånt. Men den här lilla ödlan var ju så söt så han/hon förtjänade en bild i min blogg.=)

Nyvaken!

Jaha! så regnar det igen då. Det är väl typiskt när man är ledig! Har jobbat i fem dagar nu, och så idag är jag ledig en dag, och nog fasen måste det regna! Jag som måste ut och gräva klart i min rabatt...Blir nog inget av med det i ösregnet! Det blir till att stanna inne och pyssla istället.

Var ner på hobbybutiken häromdagen och köpte lera, som jag tänker göra trädgårdsprydnader av.
Och får se om jag ids åka till NT bygg och köpa lite finbetong...vill ju ha betongkrukor=)
Och ett sånt klassiskt  fågelbad man gjuter av rabarberblad. Fast det klart, gjuta måste jag ju göra utomhus, så det blir nog inte heller idag.

Går och väntar på post. Det är så att jag har blivit totalt trädgårdsbiten. Och så fick jag erbjudande från odla.nu med bra priser på fröer och lökar. Så nu har jag efter många dagars tittande och funderande beställt.
MEN det tar ju sån tid! Dessutom har jag tagit en prenumeration på "Allt om trädgård" med lite premier som jag ser fram emot! Men det tar ju som sagt sån tid.....Hoppas det kommer idag=)

Välkommen till min nya blogg!

Elyzias drömmar

Allt i livets väg

RSS 2.0